КК „БУДУЋНОСТ“: ФИНАЛЕ ДАНАС У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

КК „БУДУЋНОСТ“: ФИНАЛЕ ДАНАС У БИЈЕЉИНИ


Претходног викенда почела је финална серија доигравања за шампиона Прве лиге Републике Српске за кошаркаше између КК „Јахорина“  и КК „Будућност Профи“.

Сигурном игром током већег дијела меча Паљани су у првом мечу финалне серије савладали госте из Бијељине резултатом 73:61 (21:21, 21:12, 16:15 и 15:13). Будућност је држала прикључак само током прве четвртине (21:21) понајвише захваљујући Динку Пељти који је предводио госте са три постигнуте тројке. Међутим, друга четвртина је донијела много боље издање Јахорине, посебно у одбрани. Домаћи стрпљивом игром до полувремена стичу осјетнију предност (+9) коју, уз само неколико благих падова у игри, успјевају да сачувају до краја утакмице. Пред сам крај меча предност домаћих достиже максималних +18 (73:55) тако да је неизвјесна завршница, коју су сви очекивали, потпуно изостала.

Највећи квалитет КК „Јахорина“ представља широк ростер са великим бројем квалитетних играча тако да екипа не зависи само од једног или два расположена појединца него сваку утакмицу искочи ново име са одличним учинком. Овог пута био је то Мирослав Ковач коме је само један скок фалио за дабл-дабл. Мирослав је имао 14 поена, 9 скокова, 3 асистенције и чак 4 блокаде. Оно што њему није пошло за руком јесте Немањи Окиљевићу који је утакмицу завршио са 13 поена и 12 скокова. Двоцифрен је био још и Хавион Меј са 11 поена, али значајан допринос првој побједу Јахорине са по 8 поена дали су Немања Печеница и Филип Симић.

У екипи Будућности најбољи је био Динко Пељто са 18 поена и 7 скокова. Александар Пиргић је додао 14 поена, а Новак Манојловић је остварио дабл-дабл са 11 поена и исто толико скокова.

Серија се сели у Бијељину гдје се данас од 17 часова у СД Гимназије "Филип Вишњић" игра друга утакмица.


(КС РС)