ФИНАЛЕ 1. ЖЛРС: МОГУ ЛИ „ХРИЗАНТЕМЕ“ ДО ПРЕОКРЕТА? :: Semberija INFO ::

 

ФИНАЛЕ 1. ЖЛРС: МОГУ ЛИ „ХРИЗАНТЕМЕ“ ДО ПРЕОКРЕТА?



У току је финална серија плеј офа Прве лиге Републике Српске за кошаркашице. У финалу играју ОКК „Феникс“ из Бањалуке и КК „Будућност БН“ из Бијељине. Серија се игра на три добијене утакмице. До сада су одигране двије које су, нимало лако, Бањалучанке ријешиле у своју корист. У полуфиналу плеј офа ОКК „Феникс“ је са двије побједе избацио екипу Слободе из Новог Града док су кошаркашице Будућности биле боље од екипе КК „Костајница“.



Прва утакмица финалне серије одиграна је у Бањалуци 17. марта када су кошаркашице ОКК „Феникс“ резултатом 53:48 (23:8, 9:10, 11:17 и 10:13) савладале екипу Будућности. 

- Лоша прва четвртина, лош улазак у меч нас је коштао пораза. Дјевојке су успјеле добити три остале четвртине, али то није било довољно за преокрет“, саопштили су тада из КК „Будућност БН“.



Друга утакмица је одиграна у понедјељак, 25. марта. Бијељинке су тражиле изједначење у серији али су гошће из Бањалуке показале зашто су током цијеле сезоне биле у врху 1. ЖЛРС. Виђена је борбена утакмица гдје су гошће имале вођство током већег дијела сусрета а разлика се кретала у распону од пет до десет поена за Феникс. Међутим, изабранице Сузане Миловановић у посљедњој четвртини убацују у брзину више те сустижу резултатски заостатак и нешто више на минут до краја долазе до предности од три поена разлике. Међутим, Ивана Даковић се, са седам везаних поена у посљедњој минути сусрета побринула да друга побједа у финалној серији припадне ОКК „Феникс“.



Код гошћи је најефикаснија била управо Ивана Даковић са 24 поена и 11 скокова те Теодора Гвозден са 18 поена. У домаћој екипи пет кошаркашица из прве поставе било је са двоцифреним учинком, али без скоро икаквог учинка са клупе и уз јако малу минутажу резервних играчица. Најефикаснија је била Марија Чојић са 13 поена и 12 скокова, Теодора Сојић и Хена Кустурица су постигле по 12, док су по 11 поена постигле Уна Церовић и Александра Мирковић. Наступ су оствариле још Николина Грбић и Анђела Анђић.

Трећа утакмица се игра првог априла у Бањалуци. Биће то прва меч лопта за Бањалучанке у походу на шампионски пехар у 2023/24. сезони.