СЕМБЕРКЕ У ДЕРБИЈУ КОЛА БОЉЕ ОД ДЕРВЕНТЕ :: Semberija INFO ::

 

СЕМБЕРКЕ У ДЕРБИЈУ КОЛА БОЉЕ ОД ДЕРВЕНТЕ


ЖРК "Радник" - ЖРК "Дервента" (40:34)
​ 
У дербију кола Прве лиге Републике Српске за рукометашице који је синоћ одигран у Бијељини виђена је одлична рукометна представа. Након почетног вођства и бољег отварања утакмице гостујуће екипе, домаће рукометашице додају гас и преузимају контролу над утакмицом. У тим моментима испред Радниковог гола стаје Јелена Шурбат која због повреде није почела утакмицу. Феноменалним одбранама Јелене и сигурном игром у одбрани и нападу, домаће рукометашице преузимају иницијативу, да би се полувријеме завршило резултатом 19:15 у корист ЖРК "Радник". У другом полувремену Бијељинке настављају у истом ритму и само је било питање са којом разликом ће крунисати своју побједу.
 
Голове за домаћу екипу постигле су: Вања Пејић 12, Јована Трифковић 7, Милица Стевановић 7, Милица Ланцушки 6, Петра Јовановић 5, Оља Вићић 1, Ана Дивчић 1 и Јелена Симић 1. Сјајна на голу Радника била је Јелена Шурбат са 12 одбрана. Код гошћи се истакла Анастасија Павловић са 14 погодака.
 
Овом побједом рукометашице Радника након два кола прољетног дијела првенства налазе се на првом мјесту на табели заједно са екипом ЖРК "Борац" из Бањалуке са којим имају исти број бодова.