ГАВРИЛОВИЋЕВА БРОНЗАНА НА ЗЛАТНОМ ПОЈАСУ У ЧАЧКУ :: Semberija INFO ::

 

ГАВРИЛОВИЋЕВА БРОНЗАНА НА ЗЛАТНОМ ПОЈАСУ У ЧАЧКУ


Лијепе вијести су нам стигле из Чачка гдје је протеклог викенда одржан један од најстаријих, најмасовнијих и најквалитетнијих карате турнира у Европи - "Голден белт 2024". Након што су је прошле године повреде спријечиле да покаже све што зна, Марија Гавриловић је на чачанској смотри европског каратеа показала да се враћа тамо гдје јој је мјесто. На врх. Марија је до полуфинала побједила двије представнице Србије да би у полуфиналном мечу против Словакиње Алеxандре Зеумерове, дјевојке која је била првак Европе и бронзане са недавно завршеног Европског првенства, изгубила на судијско изјашњавање. Након тога, побједила је још једну представницу Србије у директном мечу за бронзану медаљу.


 
-Иако је још увјек кадеткиња (2008) Марија је јуче наступала у озбиљној јуниорској конкуренцији па је тиме њен резултат још већи. Поготово када знамо да већ дуже вријеме не може да тренира у пуном капацитету због болова у кољенима. Јучерашњим наступом Марија је показала да има велику вољу, искуство и квалитет да иде даље и да се носи са најбољим“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Горан Ивковић, тренер Карате клуба „УНСУ“.
 
Из КК „УНСУ“ на 53. Међународном турниру „Златни појас 2024“ наступали су још Миа Милица Вујић и Лазар Шикуљак.
 
Миа Милица Вујић је наступала у категорији кадеткиња (-54) у најмасовнијој категорији турнира гдје је послије четири убједљиве побједе над представницама Словачке и Србије, минималним резултатом (0:1) заустављена у мечу за финале, а након тога и у мечу за бронзу. Без обзира на изостанак медаље, Миа Милица је и овај пут бриљирала и показала све оно што се од ње и очекује. Након освојеног турнира у Тузли, четвртфинала у Братислави те јучерашњим петим мјестом у Чачку, показала је да полако диже форму за предстојећа званична првенства.


 
Трећи представник КК „УСНУ“, Лазар Шикуљак наступа у категорији У14 млађих кадета. Обзиром да ове године прелази у кадетску категорију, на турниру у Чачку по први пута је и наступио у конкуренцији кадета. Његов наступ није имао резултатски императив, стекао је потребно искуство а велики Лазареви резултати тек нам предстоје. 
 
-Наши такмичари су наступали у саставу тима Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине којем се захваљујемо на рализацији наступа“, закључио је Ивковић изјаву са „Семберија ИНФО“.
 
(Семберија инфо)