ПРВЕНСТВО РС У КРОСУ: АТЛЕТИЧАРИ АК „АТЛЕТИК“ ПОКАЗАЛИ ДОБРУ ФОРМУ :: Semberija INFO ::

 

ПРВЕНСТВО РС У КРОСУ: АТЛЕТИЧАРИ АК „АТЛЕТИК“ ПОКАЗАЛИ ДОБРУ ФОРМУ



Јуче је у организацији Атлетског савеза Републике Српске одржано Појединачно и екипно првенство РС у крос трчању. На такмичењу су снаге одмјерила 120 атлетичара из 22 екипе. Екипа АК "Атлетик" из Бијељине ове је године бројала 13 атлетичара који су се такмичили у појединачним и екипним дисциплинама. 

- Крос трчање није популарна дисциплина у нашем клубу али је свакако био изазов провјерити форму пред званична првенства на отвореном. Очекивања нам нису била велика. Акценат смо ставили на тест тренинг посебно нових чланова који су први пут дебитовали за наш клуб на такмичењу. Резултати су били само потврда да тренери раде добар посао а дјеца су доказала одличну форму за овај дио сезоне“, стоји у саопштењу АК „Атлетик“.



Екипу пионирки АК „Атлетик“ предводила је капитен Искра Јовић са другарицама из бацачке секције, Катарином Бандуком и Ањом Стевић које су трку од 1000м истрчале одлично, превазилазећи очекивања тренера. Пионири, капитен Драган Сенић, Душан Танасијевић и најмлађи Павле Илић већ другу годину доминирају на крос трчању те су јуче одбранили титулу и (п)остали екипни прваци РС за 2024. годину у дисциплини 2000м.



Екипа јуниорки бијељинског клуба на жалост није имала конкуренцију па није било ни званичних проглашења док је сениорска екипа у саставу: капитен Немања Танасијевић, Дамјан Кокошар и Војислав Тодоровић освојила четврто мјесто у дисциплини 6000м што је у укупном пласману свих мушких екипа Атлетиковим такмичарима осигурало вицешампионску титулу Републике Српске за 2024. годину.



На другој страни, у појединачној конкуренцији такмичари АК „Атлетик“ освојили су пет медаља. Титулу Првака РС за 2024. годину у дисциплини 2000м освојио је Душан Танасијевић, изузетно перспективан атлетичар који се окитио дуплом круном и у појединачном и у екипном пласману. Још једну титулу Првака РС за 2024. годину освојила је Ема Ковач у дисциплини 3000м у категорији млађе јуниорке. Треба ли помињати да је Ема атлетичарка која из године у годину осваја прва мјеста на свим такмичењима у својим узрасним категоријама.



-Титулу вицепрвак РС у дисциплини 2000м, категорија старији пионири освојио је Драган Сенић, дјечак који већ двије године доминира на овом такмичењу а јуче је поновио успјех од прошле године освојивши дуплу круну, појединачно и екипно. Изненађење на такмичењу нам је уприличила Лана Нешковић, млађа јуниорка, која је тек мјесец дана члан нашег клуба. Она се за веома кратко вријеме доказала тренерима који су јој дали шансу да тестира своје могућности. Успјела је да освоји титулу вицепрвака РС за 2024. годину дисциплини 3000м. Катарина Вујадиновић, млађа јуниорка, у посљедње вријеме често трчи дуже стазе па је јуче као круна њеног труда и рада стигла и награда - бронзана медаља у дисциплини 3000м. Морамо споменути и нашу сјајну сениорку Ивану Михајловић која је из здравствених разлога била приморана да одустане на другом километру сениорске трке на 4000м. Здравље је на првом мјесту а Ивана се веома брзо опоравила и већ сутра креће са тренинзима“, објавили су из АК „Атлетик“.