ДОБАР НАСТУП ШАМПИОНА У СЛОВАЧКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ДОБАР НАСТУП ШАМПИОНА У СЛОВАЧКОЈ


У Братислави је у току 44. Међународни карате турнир „Гранд приx Словакиа 2024“. Ради се о једном од најјачих карате турнира у цијелој Европи на којем ове године учествује 2572 такмичара из 36 земаља широм свијета.

Учешће на турниру остварила је и екипа Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије  и Посавине (РКС БМСиП) која броји 19 такмичара и такмичарки (кадети, јуниори, У21 сениори и сениори). Од наведених 19, пет такмичара долази из бијељинског Карате клуба „Шампиони“: Михајла Симић, Емилија Богдановић, Милица Марић, Михајло Митрић и Александар Новицки.



Александар Новицки је данас показао да диже своју форму пред велике турнире који га очекују. Наступио је у категорији млађих сениора (У21) до 84 килограма у којој се такмичило 32 такмичара из 25 клубова и 15 држава.
При крају првог дана „Гранд приx Словакиа 2024“ Новицки је у веома јакој конкуренцији освојио бронзану медаљу.

И то није све. Милица Марић и Емилија Богдановић су наступиле у једној од најбројнијих категорија на турниру: кадеткиње, до 47кг. Ове године, поред Емилије и Милице, у походу на побједничко постоље било је још 67 каратисткиња. Милица Марић је још једном показала колики је таленат у овом спорту: од 69 такмичарки освојила је треће мјесто и бронзану медаљу – испред такмичарки из Пољске, Мађарске, Украјине, Словачке...док је Емилија Богдановић изборила јако добро 11 мјесто.

-Свјесни величине овог турнира дошли смо без великих амбиција, тек да наши каратисти обогате своје искуство наступа на овако великим такмичењима. Међутим, на крају првог такмичарског дана имамо обиље такмичарског искуства – и двије бронзане медаље. Желим овом приликом да изразим захвалност мојим колегама у Регионалном карате савезу који су дошли на идеју и организовали наш наступ овдје у Братислави. На оваквим турнирима се „праве“ будући шампиони“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер КК „Шампиони“ из Бијељине.

(Семберија инфо)