Ђоковића елиминисао 123. играч на свијету :: Semberija INFO ::

 

Ђоковића елиминисао 123. играч на свијету


Извор: РТРС

Италијан Лука Нарди, 123. тенисер свијета, у главни жријеб првог мастерса у сезони доспио је као "срећни губитник".

Лука Нарди ће у осмини финала играти против Американца Томија Пола.

Ђоковић: Помогао сам Нардију да игра добро, себи нисам

Ђоковић је након пораза од Нардија изјавио да није навикао да не осваја трофеје на почетку године.

Честитао му је на побједи и нагласио да је Италијан играо сјајан тенис у трећем сету.

- Нисам знао много о њему, али сам га гледао како игра и знао сам да игра одлично са основне линије, посебно форхенд. Добро се креће. Веома је талентован. Ушао је у жријеб као 'лаки лузер', тако да заиста није имао шта да изгуби. Заслужено је побиједио. Више сам био изненађен својим нивоом. Мој ниво је био јако лош. Те двије ствари иду заједно. Имао је сјајан дан, а ја баш лош - рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Нарди је најслабије пласирани тенисер који је савладао Ђоковића на турнирима из мастерс серије или на гренд слемовима још од 2008. године.

- Помогао сам му да игра добро, себи нисам. Направио сам неке заиста ужасне неизнуђене грешке. Играо сам прилично дефанзивно. Нисам био пуно на лопти у трећем сету. Искористио је вријеме које је имао. Играо је слободније и агресивније од мене, довољан му је био брејк на 3:2 у трећем сету. Данас је било мало вјетровито. Потпуно супротно од онога што је било претходних дана на тренинзима и на првом мечу. То није изговор. Требало је да будем много бољи. Понављам, свака му част - навео је Ђоковић.

Српски тенисер се на конференцији за медије осврнуо и на чињеницу да у 2024. години још увијек није освојио ниједан трофеј.

- Ове сезоне нисам освојио титулу, то није нешто на шта сам навикао. Већи дио каријере сезону сам започињао побједом на гренд слему, побједом у Дубаију или неком турниру. То је дио спорта. Некад побиједите, некад изгубите. Надам се да ћу освајати и даље. Претпостављам да ће сваки трофеј који освојим бити сјајан. Очигледно, да бих прекинуо негативан циклус који имам на посљедња три, четири турнира гдје нисам био баш близу најбољег нивоа - нагласио је Ђоковић.

Ђоковићу је ово први пораз у каријери од "срећног губитника", а никада прије није поражен од слабије рангираног тенисера на мастерс турнирима.