СОФИЈА РАКИЋ ЗАВРШИЛА НАСТУП НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ :: Semberija INFO ::

 

СОФИЈА РАКИЋ ЗАВРШИЛА НАСТУП НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ



У мађарском Ђеру у току је (24.02-03.03.) Европско првенство у стрељаштву. Историјски наступ међу европском стрељачком елитом остварила је такмичарка Стрељачког клуба „ТРБ“ из Бијељине, Софија Ракић. Ово је први пут да једна такмичарка из БиХ испуни норму и пласира се на Европско првенство у дисциплини ваздушни пиштољ. При томе не смије се заборавити, Софија још није напунила 16 година!



Она је током јучерашњег дана завршила свој наступ на овом издању Европског првенства. Као што је њен тренер најављивао пред одлазак у Мађарску, Софија није имала никакав резултатски императив.

- Резултат на крају Софијиног наступа је могао бити нешто бољи али нисмо незадовољни. Самим одласком на Европско првенство направили смо огроман успјех јер до сада ниједна такмичарка из Бијељине, Републике Српске и БиХ није учествовала на овако високом нивоу такмичења у категорији зрачни пиштољ. Отишли смо са намјером да стекнемо искуство и осјетимо атмосферу једног континенталног тамичења. Усвојој каријери учествовао сам на много турнира, на јаким међународним турнирима, на првенствима БиХ и Србије али Европско првенство у стрељаштву је посебан ниво. Сигурно да ће учешће на овом турниру помоћи Софији у даљем спортском и такмичарском стасавању“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Предраг Ракић, тренер СК „ТРБ“ из Бијељине.



Софија је наступала у јуниорској категорији а према правилима Европске стрељачке конфедерације такмичари у овој категорији могу наступати до краја календарске године у којој стријелац навршава 21. годину живота. Обзиром да ће Софија ове године напунити 16 година сигурно је да ће имати још прилика да учествује на Европским првенствима. И вјерујемо да тада неће наступати само ради искуства и утисака.