Интер побиједио, Дортмунд и ПСВ ремизирали :: Semberija INFO ::

 

Интер побиједио, Дортмунд и ПСВ ремизирали


Foto: Tanjug/AP
У првим утакмицама осмине финала Лиге шампиона, Интер је на свом терену савладао Атлетико Мадрид са 1:0, док су ПСВ и Борусија Дортмунд у Ајндховену одиграли неријешено 1:1.

Интер и Атлетико Мадрид су одиграли веома тврд сусрет, у којем нисмо видјели претјерано велики број прилика, што је накако било и очекивано с обзиром на стил игре оба тима.

Практично у првом полувремену није било нити једне узбудљиве ситуације, а онда је у 63. минуту Марко Арнаутовић промашио немогуће. Примио је лопту у шеснаестерцу, а онда са пет метара, неометан, послао лопту преко гола, пише ''Меридиан спорт''.

Ипак, искупио се за овај нестваран промашај у 79. минуту, када је након контранапада једна одбијена лопта након покушаја Лаутара Мартинеза дошла до њега, а он искоса са лијеве стране успио да смјести лопту у мрежу Атлетико Мадрида за, испоставиће се, коначних 1:0.

У другом мечу је Борусија Дортмунд била та која је прва дошла до вођства и то у 24. минуту када је погодио Доњел Мален.

Играо се 54. минут када је Матс Хумелс неопрезно са двије ноге уклизао Рикарду Пепију, а главни судија меча Срђан Јовановић одмах је показао на бијелу тачку. У наставку је Лук де Јонг био прецизан из пенала за 1:1.

Послије изједначења ПСВ-а, Дортмунд је имао неколико изгледних шанси да ипак дође до побједе, а најбољу је пропустио Маријус Волф, чији је покушај Валтер Мартинез скренуо у стативу. До краја сусрета није било промјене на семафору, па ПСВ можда може бити и задовољнији коначним резултатом.

Реванш сусрети оба меча су на програму 13. марта.

(Независне)