Лана Пудар данас креће у борбу за свјетски трон :: Semberija INFO ::

 

Лана Пудар данас креће у борбу за свјетски трон


Најбоља пливачица БиХ, Лана Пудар данас ће запливати на Свјетском првенству у Дохи, пошто су на распореду квалификације у дисциплини 200 метара делфин.

Катар и Доха домаћини су Свјетског првенства у воденим спортовима које се одржава од 2. до 18. фебруара, а главна узданица БиХ за медаљу је Лана Пудар. Млада Мостарка ће у Дохи наступити у само једној дисциплини, својој омиљеној на 200 метара делфин стилом.

Разлог такве одлуке је мања повреда рамена. Иако је жељела наступити и у дисциплини 100 метара делфин, из њеног стручног тима процијенили су да је такав потез рискантан и да нема потребе за наступ јер је обим рада на припемама био редуциран.

Повреда је успјешно санирана, али је у овој фази сасвим довољан наступ на 200 метара делфин.

"Искрено, до задњег момента нисмо били сигурни да ли уопште наступити на овом првенству, али смо на крају одлучили да се Лана ипак појави и забиљежи наступ. Она је заиста јако жељела да наступи и у дисциплини 100 метара делфин. Нарочито, јер због отказа наступа одређеног броја пливачица има друго пријављено вријеме на овом првенству. Међутим, наша је одлука да на овом првенству убиљежи наступ у дисциплини само у дисциплини 200 метара делфин и да је то сасвим довољно у овој фази њених припрема, с обзиром на обим и интезитет тренинга у претходном периоду, као и на њено тренутно стање", поручио је Ланин тренер Горан Граховац прије доласка на такмичење.

Лана Пудар ће данас у 8.40 наступити у трећој квалификационој утрци. Укупно ће бити три квалификационе групе са по осам такмичарки, а како их 16 пролази у полуфинале, пласман у други круг не би требао бити проблем за Лану Пудар уколико је повреда рамена заиста и остала иза младе Мостарке, преноси Кликс.

У случају пласмана у полуфинале, Лана ће већ данас наступити и полуфинале. Двије полуфиналне утрке на распореду су од 18.16 и 18.22 данас.

Борба за медаље заказана је за сутра у 17.02 часова.

(Глас Српске)