Сити моћан у Данској, Реал минимално у Њемачкој :: Semberija INFO ::

 

Сити моћан у Данској, Реал минимално у Њемачкој


Foto: Tanjug/AP
Фудбалери Манчестер ситија савладали су Копенхаген на "Паркену" резултатом 3:1у првом мечу осмине финала Лиге шампиона, док је Реал Мадрид у Њемачкој минимлацем савладао екипу Лајпцига.

Копенхаген је на свом терену дочекао актуелног шампиона Европе Манчестер сити, а сусрет је фанстастично почео за госте. Већ у 10. минуту су повели преко Кевина де Брујнеа, али се домаћин није предавао.

Стигао је Копенхаген до изједначења у 34. минуту преко Магнуса Матсона, момка који је прије само 10 дана потписао за екипу из Данске, на велико одушевљење домаћих навијача. Ипак, ’’Грађани’’  су у судијској надокнади успјели да дођу до новог вођства, а на асистенцију Де Брујнеа је погодио Бернардо Силва.

Манчестер сити је имао апсолутну контролу у другом полувремену, а у 93. минуту Фил Фоден је поставио коначних 3:1, па се може рећи да ће Копенхагену требати право чудо на “Етихаду” уколико жели да прође у четвртфинале.

У другом вечерашњем мечу, Реал Мадрид је на гостовању славио против Лајпцига. За разлику од Ситија, Реал Мадрид се итекако намучио да дође до тријумфа. Није ’’Краљевски клуб’’ изгледао претјерано убједљиво, чини да је одсуство Белингема итекако утицало на њихову вечерашњу представу.

Лајпциг је био тај који је дошао до вођства у 2. минуту, када је мрежу Мадриђана затресао Бењамин Шешко, али је након провјере ВАР-а главни судија Ирфан Пељто поништио погодак због офсајд позиције.

Играо се 48. минут када је Реал Мадрид стигао до вођства и то из прве озбиљније ситуације пред голом домаћина. Тачније, Брахим Дијаз је једним одличним соло продором донио предност гостима из Мадрида, а испоставиће се и да је то био коначан резултат овог сусрета.

Реванш утакмице су на програму 6. марта.

(Независне)