Ђоковић: Играћу и послије 40 :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић: Играћу и послије 40


Foto: Tanjug/AP
Новак Ђоковић почеће сезону егзибицијом против Карлоса Алксараза у Ријаду, престоници Саудијске Арабије. Меч је заказан за 16.45 часова по српском времену.

Долазак најбољег тенисера данашњице изазвао је велику пажњу у Саудијској Арабији. Власник 24 грен слем тилуле одговарао је на бројна питања, а посебно је био интересантан одговор до када планира да игра, јер има 37 година.

"Одлично се осјећа и вјерујем да ћу играти најмање до 40 година, а можда и после тога. Хајде да видимо", истакао је званично најбољи спортиста Европе у 2023. години.

Као некога на кога се угледа, Србин је навео најтрофејнијег квотербека у историји НФЛ лиге.

"Том Брејди је примјер за некога ко је имао дугу и успјешну каријеру. Много сати је провео бринући се о себи и свом тијелу, опоравку и психолошкој припреми и то му је омогућило да буде на терену и са 45 година. Знам га лично и трудим се да учим од њега".

Новак се осврнуо и на протеклу годину у којој је освојио три грен слем титуле и играо финале на Вимблдону.
"Била је то једна од најбољих сезона у мом животу и зашто бих прекидао када играм сјајно. Идемо годину по годину, па да видимо докле ћу догурати".

Новак из Ријада иде у Перт, гдје ће учествовати на Јунајтед купу, а од 14. јануара очекује га одбрана титуле на Аустралијан опену, првом грен слему у сезони.

(Танјуг)