БОРО МИЛОШЕВИЋ ЛЕКИЈА: Фудбалер разорног шута :: Semberija INFO ::

 

БОРО МИЛОШЕВИЋ ЛЕКИЈА: Фудбалер разорног шута


Боро Милошевић Лекија, корпулентни младић из Дворова, са маркантним брковима , припада сјајној генерацији ,,Пролетера’’ која се борила и освојила пласман у 3. лигу СФРЈ, а касније је био незамјењива карика у тиму који је наступао у том такмичењу.



Боро је поникао у младјим категоријама ФК ,,Пролетер“ из Дворова и увијек је одскакао од своје генерације, што није промакло, тада задуженим, за праћење младјих играча, те је  брзо је пребачен у сениорски тим који се тада такмичио у Подручној лиги Брчко. Играо је задњег везног играча, тада називаним халф играчем, гдје је пружао  свој максимум и био захвалан играч у дефанзивним улогама, а по потреби се убацивао и у напад. Нерјетко је био стријелац врло значајних погодака својим разорним шутем.

Навијачи се још увијек сјећају једне пријатељске утакмице која је играна на новом терену у Дворовима, у поводу отварања тог терена, против ФК ,,Слободе“ из Тузле. ,,Слобода’’ је тада играла 1. лигу СФРЈ и била учесник европсих такмичења, а у Дворовима је била у пуном саставу. Боро је тада имао једну ролу у којој је испробао свој разорни шут са двадесетак метара који је тада голман ,,Слободе’’ Цакић  једва одбранио, а Боро доживио овације навијача. О томе се још прича у Дворовима, а то је било далеке 1976. године прошлог вијека.


 
Зато је Лекија увијек добродошао у Дворове гдје често борави на дружењима ветерана гдје се евоцирају успомене на нека давна времена.

За писање историје ФК ,,Пролетер“ из Дворова, Боро Лекија Милошевић је од 1979. године носилац „БРОНЗАНЕ ПЛАКЕТЕ ФК ,,ПРОЛЕТЕР“ ИЗ ДВОРОВА“. Ово је забиљежено у архиву клуба, а што је приредио Владан Симеуновић.