КАРАТЕ КЛУБ „УНСУ“ ОБИЉЕЖИО ОСАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА :: Semberija INFO ::

 

КАРАТЕ КЛУБ „УНСУ“ ОБИЉЕЖИО ОСАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА



Поводом годишњице од оснивања, Карате клуб „УНСУ“ из Бијељине синоћ је организовао свечани пријем за своје такмичаре - некадашње и садашње - њихове родитеље, пријатеље клуба и спонзоре. Догађај је организован у просторијама компаније „Лyкос Балкан Металс“ која је у посљедње двије године генерални спонзор КК „УНСУ“.



У претходних осам година кроз тренажни процес Карате клуба „УНСУ“ прошло је стотине младих спортиста, који су наступали на преко 400 домаћих и међународних турнира. Каратисти овога клуба су наступали на великим међународним такмичењима под заставама Карате репрезентација Босне и Херцеговине и Србије. Ове године Карате клуб „УНСУ“ имао је у свим узрасним категоријама представнике на свим званичним првенствима од републичких, државних, балканских, европских и свјетских. 



-Оно што је најважније, КК „УНСУ“ од 2018. године, са својим категоријама кадета и јуниора редован је учесник Свјетске лиге за младе и биљежи значајне резултате. Имамо освојене медаље и остварене пласмане од петог до осмог мјеста. За оне који не познају прилике у каратеу може се чинити малим и недовољним осмо мјесто на једном оваквом такмичењу, међутим Свјетске карате лиге за младе које организује Свјетска карате федерација су мјеста на којима се окупљају најперспективнији млади каратисти из цијелога свијета. По категорији обично буде пријављено до стотину такмичара, све бољи од бољег, бржи од бржег... и онда се неки „мали“ дјечак или дјевојчица из Бијељине пласира међу осам најбољих. То је огроман резултат“, изјавио је Горан Ивковић, оснивач и тренер КК „УНСУ“, додавши да је синошња свечаност искориштена и да се изрази захвалност пријатељима клуба који су на располагању тренерима и такмичарима од самих почетака али и заслужним пријатељима који су били на располагању клубу у неким појединачним етапама развоја клуба. „Не смијемо и нећемо заборавити ни једно доброчинство које нам је учињено у ових осам година“, са осмјехом потврђује тренер Ивковић.



Уколико један клуб жели постати велики и имати свијетлу будућност потребно је да константно улаже у своје кадрове. С тим у вези, КК „УНСУ“, поред редовних тренинга и такмичења, баштини и лијепу традицију едукације својих такмичара за тренерска и судијска звања.



-Оно чиме се КК „УНСУ“ може похвалити јесте чињеница да смо од дјеце која су почела тренирати код нас са четири, пет или шест година, добили лиценциране тренере у Карате савезу РС, а поред тога и нове судије регионалног, републичког и државног нивоа. Чак њих седморо – осморо су судије у Карате савезу РС, а имамо и неколико лиценцираних талентованих врло младих тренера и то је све залог за будућност овог клуба поред дјеце које његујемо у клубу“, закључио је Ивковић.