Година из снова Лане Пудар: Девет медаља са шест великих такмичења :: Semberija INFO ::

 

Година из снова Лане Пудар: Девет медаља са шест великих такмичења


Foto: KVS ORKA
Лана Пудар је данас завршила своју полуфиналну трку у дисциплини 100 метара у дисциплини делфин са временом 57.44 што је било довољно за прву резерву у финалу.

Лани је финале измакло за свега једну стотинку, а из њеног Клуба водених спортова су се огласили, те сумирали резултате сјајне пливачице у овој години.

„Штета, али то је спорт. Лана је у 2023. години судјеловала на шест великих такмичења; Европско јуниорско првенство у Београду, Свјетско сениорско првенство у Фукуоки, Свјетско јуниорско првенство у Нетања, прва станица Свјетског купа у Берлину, трећа станица Свјетског купа у Будимпешти и Европско сениорско првенство у малим базенима у Букурешту“, наводе из Орке.

Подсјећају да је на свим овим такмичењима у 2023. години Лана освојила укупно девет медаља од чега је пет златних, двије сребрене и двије бронзане медаље.

„Исто тако Лана је испливала двије олимпијске норме за наступ на Олимпијским играма у Парзу 2024. године, поставила је два европска јуниорска рекорда, три рекорда јуниорских првенстава, један рекорд свјетских првенстава и освојила је пехар за најбољу пливачицу свјетског јуниорског првенства. Отпливала је укупно 12 финалних утрка на великим такмичењима“, истичу из Орке и додају:

„Овакво постигнуће са својих 17 година је вриједно сваког дивљења и поштовања. Хвала свима на великој подршци и љубави коју нам пружате. Браво Лана, браво екипа. Идемо даље“.

(Независне)