"Змајице" у Зеници боље од Бјелорусије :: Semberija INFO ::

 

"Змајице" у Зеници боље од Бјелорусије


Foto: N/FS BiH
Женска фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине побиједила је вечерас на „Билином пољу“ у Зеници Бјелорусију са 1:0 у сусрету 6. кола групе Б4 УЕФА Лиге нација.

Изабранице Самире Хурем офанзивно улазе у меч и већ у 7. минуту двије одличне прилике нису искористиле Минела Гачаница и Марија Ана Милинковић. Шут Гачанице са десетак метара је зауставила голманица Бјелорусије, док је у наставку акције Милинковић покушала искоса са десне стране, али је лопта отишла поред гола. Ена Шабанагић је 15. снажно шутирала са дистанце, а лопта овај пут одлази преко гола.

Иницијатива „змајица“ се исплатила у 17. Амела Кршо са лијеве стране шаље лопту на супротну стативу за Минелу Гачаницу која је прецизна за 1:0. Након тог гола игра се до краја првог полувремена одвијала између два казнена простора, без већих прилика.

У наставку су опет прве запријетиле Гачаница и Милинковић, али нису биле успјешне у 53. и 55. У 62. Емина Екић са ивице казненог простора погађа пречку, а лопта се одбија до Маје Јелчић чији покушај из близине блокира голманица Наталија Воскобович. Екић је главом у 87. из повољне позиције лопту послала преко гола и то је била посљедња шанса на утакмици.

У другом сусрету групе Чешка је побиједила Словенију са 4:0, те је са 13 бодова задржала прво мјесто у групи и пласирала се у Лигу А.

Босна и Херцеговина је прво издање УЕФА Лиге нација за жене завршила на другом мјесту у групи са 11 бодова, те ће у фебруару кроз плеј оф покушати да избори пласман у виши ранг. Противник „змајицама“ биће једна од трећепласираних екипа из Лиге А, а жријеб ће бити одржан 11. децембра у 13 сати у Ниону.

Треће мјесто у групи освојила је Словенија са 6 бодова, док је Бјелорусија завршила као четврта са 2 бода.
 
(Независне)