Ефес пао пред Звездом у Арени! :: Semberija INFO ::

 

Ефес пао пред Звездом у Арени!


Foto: MN PRESS
Звезда се вратила на побједничке стазе! Кошаркаши тима са Малог Калемегдана успјели су да упишу нови тријумф у најелитнијем такмичењу на Старом континенту, пошто су у оквиру 11. кола успјели да сруше Анадолу Ефес резултатом 97:83.

Јасно је било и прије почетка меча да ће се на терену водити љута борба. И један и други тим силно су жељели да дођу до тријумфа, али је тиму са Малог Калемегдана „горјело под ногама“ и побједа је била под морање!

А како каже наш народ – што се мора, није тешко! И изгледа да кошаркашима Звезде није било тешко, пошто су вечерас пред пуном београдском Ареном и уз велику подршку навијача успјели да се врате на побједничке стазе „срушивши“ турског гиганта, преноси Спортал.рс.

Сваки љубитељ „игре под обручима“ је у мечу Звезде и Ефеса уживао. Прави кошаркашки спектакл видјела је престоница Србије, а питање побједника било је упитно до самог краја. Мијењале су се екипе у вођству, играли су и добро и лоше и једни и други, али су црвено-бели били на висини задатка када је то било најпотребније. На полувремену су гости имали шест поена предности, али је расположени Немања Недовић успио тројкама и сјајним продорима да свом тиму обезбеди прво изједначење, а потом и вођство. У посљедњу дионицу су ушли црвено-бели са осјетном предношћу, али су се кошаркаши Ефеса некако вратили, успјели да уведу меч у „драму“, али узалуд. Звезда је успела да се избори са свим напорима противника и на крају заслужено слави.

Најкориснији у побједи Црвене звезде најкориснији је био Немања Недовић са 23 поена, пратио га је Лука Митровић са 19, док је одличну партију пружио и Јаго дос Сантос са 15 поена.

Код гостију је најрасположенији био Шејн Ларкин са 21 поеном, а пратили су га Вил Клајбурн са 17, Родри Бубоа са 13, односно Мајк Даум са десет поена.

Звезда је сада на скору од четири побједе и седам пораза, док Ефес има пет тријумфа и шест неуспјеха.

(Глас Српске)