Ни узаврела Арена није спасила ''црвено-беле'' од пораза :: Semberija INFO ::

 

Ни узаврела Арена није спасила ''црвено-беле'' од пораза


Foto: Facebook/Olimpia Milano
Кошаркаши Црвене звезде нису успјели да савладају екипу Олимпије из Милана те су на свом терену поражени резултатом 93:71.

На крају убједљив пораз тима из Београда. Ни узаврела атмосфера распродате Арене није погурала Звезду ка циљу. По самом старту утакмице могао се слутити њен ток, али и крај. Шутерски су ''црвено-бели'' јако лоше отворили ову уктамицу, то се мало стабилизовалао средином утакмице, али ипак, генерално гледајући, испод просјека.

Сачувала је Црвена звезда Николу Миротића, држала дуго под контролом и Шевона Шилдса, али је енигма за одбрану екипе Јаниса Сферопулоса остао Маодо Ло. Њемачки репрезентативац је одиграо партију каријере у Евролиги и водио италијанског шампиона до прве побједе на гостовањима у елитном такмичењу ове сезоне.

Крајњи резултат ипак не даје праву слику, јер су ''црвено-бели'' чак и били бољи ривал све до средине треће дионице. Тада је Ло подигао број обртаја и почео да узима ствари у своје руке. Држала се Звезда и у тим тренуцима, али већ средином одлучујућег квартала је постало јасно да ће претрпјети други пораз код куће у Евролиги ове сезоне.

Код побједника је бриљирао већ поменути Маодо Ло са 32 поена, Шилдс је накупио 19, а Мели 11. На другој страни, код домаћина, Давидовац је био најзапаженији са 18 поена и шест скокова, Недовић је постигао 16, а Лука Митровић 11 поена.

Наредну утакмицу Црвена звезда игра 1. децембра у Штарк Арени против Анадолу Ефеса. ''Црвено -бели '' послије 10. кола имају скор од три побједе и седам пораза, док се екипа Милана поправила и налази се на четири побједе и шест пораза.

(Независне)