Ђоковић обара рекорде и у националном дресу :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић обара рекорде и у националном дресу


Foto: Tanjug/AP
Новак Ђоковић је тријумфом над Камероном Норијем постао најуспјешнији српски тенисер на Дејвис купу.
Први рекет свијета је у два сета био бољи од Британца и тако је овјерио пласман Србије међу четири најбоље репрезентације.

То је за њега укупно била 44. побједа укупно у обе конкуренције, чиме је надмашио Ненада Зимоњића.
Са некада најбољим дубл играчем свијета се изједначио још у Валенсији послије побједе над Алехандром Давидовичем Фокином, која је означила и крај учешћа Шпаније на Дејвис купу.

"Зики, легенда наша, српског тениса. Драго ми је, Зимоњић је много дао за нашу репрезентацију, за нашу земљу током каријере и у синглу и у дублу. Он и Вемић су играли сингл некада давно деведесетих година, нису смели ни да путују због санкција. Они знају колико је тешко било и у то време представљати Србију, у то ратно време. Они су поставили темеље, на којој смо ми изградили златну генерацију. Типсаревић, Троицки, Зимоњић, Ђоковић, Бозољац. То је златна генерација која је освојила Дејвис куп 2010. године. Наравно, онда се Дуци Лајовић придружио па смо са њим играли финале 2013. године. Играли смо неколико полуфинала, имали смо успеха. Надам се да ћемо моћи опет да освојимо то Светско првенство", рекао је тада Ђоковић у разговору за "Б92.нет".


Новак је без пораза на Дејвис купу још од 2011. године и полуфиналног сусрета са аргентинским тенисером Хуаном Мартином Дел Потром. Од тада је у низу од 21. узастопног тријумфа.

Сљедећа препрека је Јаник Синер.
 
(Б92)