Меси: Могло је доћи до трагедије на Маракани :: Semberija INFO ::

 

Меси: Могло је доћи до трагедије на Маракани


Извор: Бета (Х.С.) / БХРТ

Капитен фудбалске репрезентације Аргентине Лионел Меси рекао је да је могло доћи до трагедије, током нереда уочи утакмице са Бразилом у Рио де Жанеиру у квалификацијама за Свјетско првенство 2026. године.

Аргентина је ноћас у Рио де Жанеиру побиједила Бразил са 1:0, а почетак утакмице каснио је око пола сата због нереда, послије којих је полиција кренула на навијаче Аргентине у сектору за гостујуће навијаче међу којима су биле породице и пријатељи играча.

Меси и његови саиграчи су отишли до трибине и покушали да смире ситуацију прије него што су се вратили у свлачионицу.

"Било је лоше јер смо видјели како туку људе. Полиција је, као што се догодило и на финалу Либертадорес, још једном вршила репресију над људима. Отишли смо у свлачионицу јер је то био најбољи начин да се све смири, могло је да се заврши трагедијом", рекао је Меси, пренио је ББЦ.

"Размишљате о породицама, људима који су тамо, који не знају шта се дешава и били смо забринутији због тога него због утакмице. У том тренутку, утакмица је била споредна", додао је он.

Нереди су почели када су се навијачи Бразила и Аргентине сукобили иза једног од голова на Маракани током интонирања химне, због чега је полиција кренула пендрецима на гостујуће навијаче.

Поједини навијачи су чупали столице и гађали полицију, а други су утрчали на терен како би избјегли гужву.

Аргентински фудбалери и поједини чланови бразилске екипе су покушали да смире ситуацију, а голман Емилијано Мартинес покушао је да отме пендрек једном полицајцу.

Играчи су отишли у свлачионице када је полиција окупила аргентинске навијаче у одвојени дио трибине и утакмица је почела са пола сата закашњења.

Капитен Бразила Маркињос је са аргентинским фудбалерима покушавао да смири ситуацију на трибинама.

"Били смо забринути за породице, жене и дјецу које смо видјели у паници на трибинама. На терену нам је било тешко да схватимо шта се дешава, ситуација је била застрашујућа", рекао је Маркињос.

Аргентина је побиједила голом Николаса Отамендија у 63. минуту. 

Бразил је први пут у историји изгубио утакмицу у квалификацијама за Свјетско првенство на свом терену и сада је шести на табели са осам бодова заостатка за водећом Аргентином.

Селектор Аргентине Лионел Скалони, који је предводио екипу до тријумфа на Свјетском првенству у Катару прошле године, рекао је да разматра оставку.

"Аргентини је потребан селектор који има сву могућу енергију и који се осјећа добро. Морам да застанем и да размислим. О многим стварима ћу морати да размислим", навео је Скалони.