КАРАТИСТИ КК „УНСУ“ ИМАЛИ УСПЈЕШАН ВИКЕНД :: Semberija INFO ::

 

КАРАТИСТИ КК „УНСУ“ ИМАЛИ УСПЈЕШАН ВИКЕНД


Карате клуб „УНСУ“ изградио је имиџ једне од најбољих школа каратеа на простору који је много шири од Бијељине. Такву репутацију потврђују на бројним турнирима на којима наступају њихови талентовани такмичари.

Тако је било и протеклог викенда када су се са два турнира у Бијељину вратили са 24 освојене медаље.

Најприје је у суботу у Тузли одржано седмо издање Карате купа "Тузлански побједник 2023". Турнир је био међународног карактера са 571 пријављеним такмичаром из 39 клубова из Хрватске, Србије, Црне Горе, Белгије и БиХ.

Каратисти КК „УНСУ“ наступили су у комбинованом саставу, гдје је већина такмичара била из пионирске категорије, освојивши укупно девет медалја од чега двије златне, двије сребрне и пет бронзаних.



-За најсјајнија одличја изборили су се: Вукашин Трипуновић (кадети, -52) и Николина Ина Ивковић (дјевојчице 8 година – кате, оранж појас). Сребрне медаљу припале су: Лазар Шикуљак (дјечаци 13 година – борбе, -40) и Теодора Пантелић (дјевојчице 9 година - борбе 8/9 година, -28) док су се бронзаним медаљама морали задовољити: Николина Ина Ивковић (дјевојчице 8 година – кате, апсолутни ниво), Растко Раилић (дјечаци 9 година – кате, жути појас), Лука Петровић (дјечаци 9 година – кате, оранж појас), Лука Петровић (дјечаци 9 година – борбе, -30) и Теодора Пантелић (дјевојчице 9 година - кате, оранж појас). Радују нас добри наступи наших пионирки и пионира у Тузли али морамо истаћи да је послије Бања Луке наш кадет Вукашин Трипуновић поново бриљирао и показао колико заиста може“, стоји у саопштењу за јавност Карате клуба „УНСУ“ из Бијељине.
Други дан викенда каратиси КК „УНСУ“ наступили су на 23. Међународном карате турниру „Добој ОПЕН 2023“ у конкуренцији 528 такмичара из 48 клубова из БиХ, Србије и Словеније.

Као и сваке године КК „УНСУ“ је узео учешће на овом турниру, а резултати које су постигли нјихови такмичари поново су показали константност у раду и квалитету УНСУ-ове школе каратеа. Златне медаље су освојили: Марија Гавриловић (кадеткиње, -54), Богдан Гордић (дјечаци 7 година – кате, апсолутни ниво) и Теодора Пантелић (дјевојчице 9 година – кате, оранж појас). Сребрне медаље понијели су: Миа Милица Вујић (кадеткиње, -54), Стефан Миличић (дјечаци 7 година – кате, жути појас), Исак Панић (дјечаци 8 година – кате, жути појас), Давид Панић (дјечаци 8/9 година –борбе, -38), Богдан Гордић (дјечаци 8/9 година – борбе, -34) и Николина Ина Ивковић (дјевојчице 8 година – борбе, -32) док су се за бронзане медаље изборили: Вукашин Трипуновић (кадети, -57), Николина Ина Ивковић (дјевојчице 8 година – кате, оранж појас), Андреј Миловановић (дјечаци 8/9 година – борбе, -30), Николина Ина Ивковић (дјевојчице 8 година – кате, апсолутни ниво), Андреј Миловановић (дјечаци 9 година – кате, апсолутни ниво) и Теодора Пантелић, (дјевојчице 8/9 година – борбе, -32).
 

-Поред званичних наступа на турниру, у организацији Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине (БМСиП) одржани су ревијални екипни мечеви између комбинованих мушких и женских селекција клубова нашег Регионалног карате савеза и клубова чланова Карате савеза Војводине.

Ово напомињемо јер се у саставу Регионалног карате савеза БМСиП нашло троје наших такмичара: Иван Кнежевић у мушкој и Миа Милица Вујић и Марија Гавриловић у женској. Сво троје су у својим наступима забиљежили побједе и самим тим оправдали позив. У редовном званичном дијелу морамо истаћи наступе наших кадеткиња Марије Гавриловић и Мие Милице Вујић које су се поново нашле у финалу једна против друге у којем је Гавриловићевој припала златна, а Вујићевој сребрна медаља. До финалне борбе обје су дошле након бриљантних побједа над такмичаркама из Србије и БиХ. За обје, ово је био послједњи контролни и припремни турнир пред наступ у Љубљани на Балканском првенству за кадете, јуниоре и млађе сениоре. Иако бронзани, послије златне медаље дан раније у Тузли, одличан је био и Вукашин Трипуновић, којем је у послједњим секундама измакло финале. Његова бронзана медаља посебно вриједи јер се Вукашин такмичио у знатно тежој категорији у односу на ону у којој иначе наступа. Наш подмладак је био на висини задатка. Из викенда у викенд подижу квалитет, боље разумијевају саме тренинге и сазријевају у сваком аспекту. Сигурно је да ћемо из истог до наредне године моћи формирати добру пионирску селекцију за званична такмичења, што нам и јесте циљ“, кажу из КК „УНСУ“ Бијељина.