Новаку Ђоковићу уручен пехар за најбољег тенисера године :: Semberija INFO ::

 

Новаку Ђоковићу уручен пехар за најбољег тенисера године


Фото - Танјуг

Извор: Глас Српске

ТОРИНО - Најбољем тенисеру свијета Србину Новаку Ђоковићу уручен је данас у Торину пехар за најбољег играча у овој години.

Ђоковићу је пехар уручио предсједник Удружења тениских професионалаца (АТП) Андреа Гауденци уочи меча првог кола "Црвене групе" на Завршном мастерсу у Торину између Шпанца Карлоса Алкараза и Немца Александра Зверева.

"Ово је круна сезоне. Завршити годину као број један је сан сваког тенисера. Једна од најтежих ствари које могу да се ураде у нашем спорту. Уз гренд слем бити број један, то су дуго година биле најважније ствари за све играче. Да будем у стању да стојим овде, благословен сам због тога. Хоћу да захвалим свима, који су били са мном. То је тимски напор. Стојим овде сам, али једва чекам да прославим ово са њима. Ово је велико достигнуће и јако сам поносан на то", изјавио је Ђоковић пре него што му је уручен трофеј.

Ђоковић је синоћ обезбједио прво мјесто на АТП листи на крају године, осми пут у каријери, пошто је у првом колу "Зелене групе" завршног Мастерса у Торину победио Данца Холгера Рунеа 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3.

Ђоковићу је пре почетка турнира у Торину била неопходна само једна побједа да би обезбједио прво мјесто на крају сезоне и успио је то после више од три сата велике борбе. Уједно, српски тенисер ће "пробити" и магичну бројку од 400 недеља на врху АТП листе.

Ђоковић ће сутра у другом колу "Зелене групе" играти против Италијана Јаника Синера.