Звезда против града и клуба Задар до важне побједе и поруке :: Semberija INFO ::

 

Звезда против града и клуба Задар до важне побједе и поруке


Фото: Фејсбук Црвена звезда
Извор: Независне новине

Кошаркаши Црвене звезде успјели су да на гостовању у Задру побиједе домаћу екипу резултатом 81:74.

Није ово био лак моменат  за ''црвено-беле'' с обзиорм на сва дешавања ван терена и непријатне ситуације које су доживјели, али су смогли снаге да свој одговор дају на паркету, тамо гдје и треба да буде.

Због напада на новинаре и чланове Управног одбора, огласила се саопштењем Црвена звезда, услиједио је и одговор Задра, а на дан утакмице, саопштено је да је полиција ухапсила починитеље инцидента.

Екипа Задра је на почетку била у стању да испрати ритам гостију из Београда, али је то све било кратког даха. Врло брзо се успоставио однос снага.

Наиме, чини се да је Звезда само у појединим моментима убацивала и то свега у трећу брзину, онда када је то било потребно.

У екипи гостију најефикаснији је био сјајни Литванац Рокас Гедраитис који је постигао 19 поена, иза њега мезимац ''делија'' Јаго дос Сантос са 12 поена. Оно што је занимљиво јесте да је Бразилац све поене постигао шутирајући за три (4/6).

У домаћој екипи Лука Божић је имао дабл-дабл учинак са 18 поена и 10 скокова. Њега је слиједио Аријан Лакић са 12, а идентично је имао и Дарио Дрежњак.

Ово је Звездина шеста побједа у АБА лиги тако да је сада на скору 6-1, док је Задар послије овог кола негативан и налази се на три побједе и четири пораза.

Звезда се сада окреће дуплом програму у Евролиги. ''Црвено-бели'' ће угостити Фенербахче, а затим слиједи гостовање екипи Олимпијакоса.