Маскирани хулигани у Задру претукли чланове делегације КК Црвена звезда :: Semberija INFO ::

 

Маскирани хулигани у Задру претукли чланове делегације КК Црвена звезда


Foto: KK Crvena zvezda | Maskirani huligani u Zadru pretukli članove delegacije KK Crvena zvezda
Извор: Независне новине

ЗАДАР - Ужасне вести стигле су из Задра, гдје су хулигани овог клуба напали два српска новинара и члана Управног одбора Звезде и његовог пријатеља у два одвојена инцидента у граду.

Поводом овога се огласила и полиција града Задра и потврдила да су се десила два напада и да је истрага у току, као и да су двије особе које се сумњиче да су повезане са нападима у полицијским просторијама.

„Вечерас, 11. новембра око 20 сати полицијски службеници Полицијске управе задарске примили су дојаве за два догађаја, који се доводе у везу с одржавањем сутрашњег спортског такмичења у Задру. У току је криминалистичко истраживање ради утврђивања свих околности и чињеница ових догађаја. У просторијама полиције налазе се двије особе које се доводе у везу с овим догађајима. По завршетку криминалистичког истраживања, полиција ће правовремено известити јавност“, наводи се у синоћњем саопштењу полиције.

Први напад на новинаре десио се између 18 и 18.30 испред њиховог хотела, а други сат и по времена касније. Повријеђени су одмах завршили у болници, а према сликама у које је  Нова.рс имали увид, двојица новинара су задобила жестоке повреде.

КК Црвена звезда Меридианбет је саопштила да су "током суботе увече у два одвојена инцидента у Задру без икаквог разлога нападнути члан УО клуба, заједно с још једним пријатељем клуба који је био у друштву, као и два члана новинарске екипе која је с делегацијом КК Црвена звезда Меридианбет стигла из Барселоне"!

Како је наведено, сви су у нападу од стране бројних маскираних хулигана претучени и том приликом доживјели су озбиљне повреде.

"Као клуб захтијевамо хитну реакцију надлежних тијела, на првом мјесту хрватске полиције и служби сигурности као и привођење нападача, јер је невјероватно да се нападају људи који су у Задар стигли као дио делегације нашега клуба, који нису имали никаква обиљежја нашега клуба на себи, нити су на било који начин провоцирали било кога", истиче се у саопштењу КК Црвена звезда Меридианбет.

Кошаркашки клуб Задар огласио се поводом срамног напада на делегацију Црвене звезде и двојицу новинара који су дошли у Хрватску како би извјештавали са меча АБА лиге (недјеља, 17 часова).

„Кошаркашки клуб Задар оштро осуђује ове тешке инциденте који бацају љагу на име клуба и Задра као града. Физички напад на представнике гостујуће екипе и новинаре чин је хулиганизма који нема никакве везе са навијањем и љубављу према клубу. Такву групу не можемо препознати и прихватити као навијаче, већ као групу хулигана, а овакви инциденти никад нису и неће бити у складу с вриједностима које промивишемо као клуб и заједница. Чврсто стојимо иза раније изнесеног става како насиљу нема мјеста у спортским нити било којим другим окружењима.

Као спортски колектив, увијек ћемо бити посвећени промовисању фер игре и спортског духа као и позитивне атмосфере на трибинама и изван њих. Нереди не угрожавају само сигурност свих присутних већ нарушавају репутацију кошаркашке игре коју сматрамо спортом који спаја како људе тако и различите културе.

Још једном се ограђујемо од овог срамотног чина и исказујемо жаљење новинарима, нападнутом представнику Црвене звезде и његовом пријатељу, њиховим породицама. Позивамо све навијаче да сутра током утакмице покажу право лице Задра, навијањем за клуб и ограђивањем од оних који позивају на националну, вјерску, расну, полну мржњу или нетрпељивост, а посебно насиљем. Осим казни, ризикујемо нарушавање слике клуба и града, која је већ након овог чина неповратно нарушена.“

Навијајмо за Задар и поштујмо своје противнике, само на тај начин можемо побиједити и на терену и изван њега“ стоји у саопштењу Задра.