РАДНИК ВРАТИО ПРВО МЈЕСТО, БОРАЦ СЛАВИО ВЕЛИКУ ПОБЈЕДУ ПРОТИВ ЛАКТАША :: Semberija INFO ::

 

РАДНИК ВРАТИО ПРВО МЈЕСТО, БОРАЦ СЛАВИО ВЕЛИКУ ПОБЈЕДУ ПРОТИВ ЛАКТАША


Петнаесто коло Прве лиге Републике Српске у фудбалу комплетирано је данас, а највише разлога за задовољство има Радник који је прегрмио неугодно гостовање у Невесињу и славио побједу против Вележа 3:2.

Најзаслужнији за то је двоструки стријелац Угљеша Стевановић, а уз њега погодио је капитен Александар Васић. За домаће, стријелци су били Дарко Реповић и Горан Продановић.

Радник је захвалан и Борцу из Козарске Дубице који је са минималних 1:0 савладао Лакташе голом Владе Копривице већ у 7. минути утакмице. Борац овом побједом долази до 15. бода у сезони и сада се нешто лакше дише на Ђоловима.

Вриједну побједу славила је и Романија против Жељезничар Спорт Тима у Палама. Марко Вуковић је постигао свој нови гол, овај пут из пенала у 23. минути утакмице, да би Богдан Симанић пред полазак на одмор удуплао предност. Лука Малић је у наставку само ублажио предност.

Маринко Растока је донио славље Козари против БСК-а 1:0, а онда добио прво трећи жути картон због којег ће одрадити једну утакмицу казне, да би касније због псовања Михајлу Савановићу добио и директан црвени, тако да га чека додатна казна у финишу полусезоне.

Слобода из Мркоњић Града је поготком Предрага Зекановића славила на гостовању у Прњавору код Љубића 2:1. Василије Јотић је још једним голом довео Слободу у водство, али је Александар Жижак с пенала вратио егал који је трајао све до 87. минуте када Зекановић погађа.

Рудар је славио битну побједу против Сутјеске 2:0 головима Александра Милаковића и Немање Пекије из пенала, баш као и Славија која је са два гола Стефана Арбиње савладала Омарску 2:1. Једини гол за Омарску у судијској надокнади утакмице дао је Лазар Нишић.

У Зворнику је све битно стало у прво полувријеме, а Дрина и ЛЕотар су подијелили по бод одигравши 2:2. Повела је Дрина голом Данијела Ћулума, који потом не успјева да искористи једанаестерац за 2:0. Умјесто тога слиједи преокрет Леотара головима Бегића и Цмиљановића, али у посљедњим тренуцима првог дијела Стефан Јањић је прецизан из другог досуђеног пенала за Дрину и то је 2:2.

Резултати:

Вележ - Радник 2:3 (Реповић 37, Г. Продановић 40/ Стевановић 23,65, Васић 35p)Борац - Лакташи 1:0 (Копривица 7)Славија - Омарска 2:1 (Арбиња 16p, 80/ Нишић 90 + 3)Љубић - Слобода 1:2 (Жижак 43p/ Јотић 35, Зекановић 87)Романија - Жељезничар СТ 2:1 (Вуковић 23p, Симанић 45 + 1/ Малић 77)Рудар Приједор - Сутјеска 2:0 (Милаковић 43, Пекија 60p)Козара - БСК 1:0 (Растока 70)Дрина - Леотар 2:2 ( Ћулум 9,  Јањић 45 + 1p/ Бегић 30, Цмиљановић 39)

Играно јучер:

Алфа Модрича - Фамос 1:3 (Шошкић 37p/ Пирт 57, Куљанин 69, Абрего 87)

(sportdc)