Фенербахче је пао, Партизан славио након трилер завршнице :: Semberija INFO ::

 

Фенербахче је пао, Партизан славио након трилер завршнице


FOTO: Tanjug
Кошаркаши Партизана побиједили су на домаћем терену екипу Фенербахчеа резултатом 85:84, у мечу седмог кола Евролиге.

Црно-бијели сада имају скор 3-4, док тим из Истанбула има пет побједа и два пораза.

На јубиларној 500. утакмици Жељка Обрадовића у елитном такмичењу, његова екипа је надомјестила 15 поена заостатка.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Френк Камински који је постигао 15 поена, док су Џејмс Нанели и Ален Смаилагић убацили по 13. Најбољи у екипи Фенербахчеа је био Најџел Хејс-Дејвис са 23 поена, док је Тајлер Дорси додао 18.

Партизан је повео 5:0 на почетку вечерашњег меча, али је Фенербахче, иако значајно ослабљен негирањем Гудурића, Пјера, Калатеса и Шанлија, ношен одличним шутем за три поена, брзо преузео контролу над утакмицом. У финишу прве дионице гост је имао и плус 10 (25:15). Уследила је серија Партизана 8:2, па је прва деоница окончана вођством гостију 27:23.

Захваљујући феноменалном шуту за три поена (6/9) гости су у 12. минуту водили плус 11 -  36:25. Рекордних плус 14 било је у 18. минуту - 54:39, а Фенербахче је прво полувреме ријешио у своју корист резултатом 56:47.

Трећа дионица је била неефикасна са обје стране, гости нису више погађали за три, а Партизан је у њеном финишу тројком Данила Анђушића успео да се примакне на минус четири (63:67). У финишу меча први пут послије паузе због повреде за "црно-бијеле" је заиграо и Матеуш Понитка. 

Шест минута прије краја било је 73:73. Партизан је закуцавањем Каминског повео 79:78 четири минута прије краја.
Домаћи кошаркаши затим више од два минута нису поентирали, па је на 79 секунди прије краја било 82:79 за госте.

Партизан је 57 секунди прије краја смањио на 81:82 и то закуцавањем Каминског. Услиједило је потом ново закуцавање Смаилагића за вођство "црно-бијелих" 83:82 на 38 секунди прије краја. Услиједила су погођена по два слободна бацања Анђушића и Скотија Вилбекина.

Партизан је на седам секунди прије краја имао вођство од 85:84. Тренер Партизана Жељко Обрадовић узео је потом тајм-аут, а у наставку меча послије велике грешке Каминског Тајлер Дорси је промашио шут за побједу гостију.

Кошаркаши Партизана ће у наредном колу Евролиге 15. новембра гостовати екипи Бајерна у Минхену, док ће Фенербахче дан раније играти са Црвеном звездом у Београду.

(Глас Српске)