Лајпциг бољи, Звезда поново касно ''упалила'' :: Semberija INFO ::

 

Лајпциг бољи, Звезда поново касно ''упалила''


FOTO: Tanjug/AP
Црвена звезда није успјела на свом стадиону да оствари позитиван резултат и тако се реваншира Лајпцигу са пораз у Њемачкој. ''Црвено-бели'' су поражени са 2:1.

Прво полувријеме тешко да је могло лошије. Летаргично, без превише смисла у игри. Играчи Лајпцига су рјешавали Звездину средину и одбрану у пар смислених пасова, тако да резултат од 0:1 послије поготка Ћавија Симонса из осмог минута и није био лош, уколико питамо ''делије''. Било је још добрих прилика, чак је и Глазер спасио ситуацију један на један.

У другом полувремену, како се то обично ове сезоне и дешава, Звезда је изашла смисленије, одлучнија, пресинг је радио и у моменту када су сви помислили, они испред малих екрана као и они на стадиону, да је изједначење ту, Олајинка је промашио што се једном у 100 пута деси да неко промаши.

И како то иначе буде, када не искористите своје шансе или у овом случају шансу, услиједи казна и ова је била у виду Луиса Опенде у 77. минути. Звезда је потом успјела да смањи када је послије једном доброг Кангиног убачаја лопту у сопствену мрежу послао Бенџамин Хенрикс, али на томе је и остало.

У другој утакмици ове групе, Сити је сигурно савладао екипу Јанг Бојса, тако да су ''грађани'' и Лајпциг већ осигурали нокаут фазу.

Оно што се негдје знало и што смо очекивали, Звезда и Јанг Бојс ће се борити за то мјесто и наставак своје европксе сезоне. ''Црвено-бели'' су у овом моменту трећи, али свега ради боље гол разлике у односу на швајцарски клуб с обзиорм да оба клуба имају исти број бодова.
 
(Независне)