КК „ШАМПИОНИ“: НАЈБОЉИ У ГЕНЕРАЛНОМ ПЛАСМАНУ GRAWE КУПА 2023 :: Semberija INFO ::

 

КК „ШАМПИОНИ“: НАЈБОЉИ У ГЕНЕРАЛНОМ ПЛАСМАНУ GRAWE КУПА 2023



Извор: Семберија инфо / И. Гутић


У Бањалуци је у суботу, у организацији Карате клуба "Енергија" одржан 11. Међународни карате турнир "Енергија Grawe Куп 2023". Овогодишњи турнир је окупио 67 клубова из шест земаља са 630 такмичара у преко 840 такмичарских категорија. 

На овом турниру боје Карате клуба „Шампиони“ из Бијељине бранио је 31 такмичар. Послије завршеног такмичења, увидом у постигнуте резултате, КК „Шампиони“ су освојили прво мјесто у генералном пласману са укупно освојеном 21 медаљом: десет златних, пет сребрних и шест бронзаних медаља. 



У екипној конкуренцији Шампиони су освојили пет медаља. Златну медаљу су освојили кадети у борбама (Дамјан Чутурић, Божидар Симикић и Александар Саша Живановић), сребрну - дјечаци 12/13. година (Василије Симикић, Михајло Гаврић и Димитрије Марковић) док су бронзане медаље освојиле екипе - дјечаци 10/11. година (Јован Бешлић, Владан Цвијетиновић и Василије Симикић), кадеткиња (Николина Гаврић, Хелена Ивковић, Михајла Симић и Марија Трифковић) а једну бронзу су освојиле дјевојчице 10/11. година у катама (Емина Ибрановић, Сара Мирковић и Вања Стојановић).

У појединачној конкуренцији златне медаље су освојили Милица Марић (дјевојчице, 13 година, -49кг), Ана Марковић (сениорке, -68кг), Александар Саша Живановић (кадети опен апсолутна), Лазар Марковић (сениори, -67кг), Милош Симић, двије златне (млађи сениори и сениори, -75кг) и једну сребрну медаљу у апсолутној категорији за сениоре док је Александар Новицки освојио три златне медаље у категоријама млађих сениора, сениора и сениори опен апсолутној категорији. 

Сребрне медаље су освојили Ђорђе Митровић (кате, јуниори), Софија Перић (борбе, јуниорке, -53кг) и Божидар Симикић (кадети опен апсолутна) док су се за бронзана одличја изборили Божидар Симикић (борбе, кадети, -63кг), Марковић Димитрије (борбе, дјечаци 12 година, +52кг) и Александар Саша Живановић (кате, кадети).

- Протеклих дана смо учествовали на три турнира, међутим за Grawe куп смо се посебно припремали. Ово је највећи и најзахтјевнији турнир у свим аспектима, у психолошком, физичком, материјалном и мотивационом погледу. Треба истаћи да је ово најпрестижнији турнир кога организује најбољи карате клуб у Републици Српској, који има спортисту РС у својим редовима. На крају турнира, КК „Шампиони“ су трећу годину узастопно освојили прелазни пехар намјењен за најбољу екипу у генералном пласману. Наступ на Grawe купу у Бања Луци послузио нам је као добра припрема пред Балканско првенство за кадете, јуниор и млађе, У21 сениоре гдје наш клуб има четири репрезентативаца РС и БиХ и највећи број пласираних сениора у борбама. Историјски је то пласман и за наш клуб и за Бијељину која по први пут има оволики број учесника на Балканском првенству у сениорској категорији. Што се тиче суђења, турнир у Бања Луци је рађен по свим стандардима европског и свјетског каратеа, посебно у дјелу разервисаном за кате, због чега нам је посебно драго“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер Карате клуба „Шампиони“.