КК „УНСУ“: ОДЛИЧАН НАСТУП У БАЊА ЛУЦИ :: Semberija INFO ::

 

КК „УНСУ“: ОДЛИЧАН НАСТУП У БАЊА ЛУЦИ


У Бања Луци је у суботу, у организацији Карате клуба "Енергија" одржан традиционални међународни турнир "Енергија ГРАWЕ Куп 2023".

Овогодишњи турнир је окупио 67 клубова из шест околних земаља са 630 такмичара у преко 840 такмичарских категорија.


 
Такмичари Карате клуба „УНСУ“ остварили су одличне резултате освојивши укупно 11 медаља: пет златних, четири сребрне и двије бронзане. Уз једну од златних, освојен је пехар за најбољу женску кадетску екипу у борбама.
 
-Наиме, наша кадетска женска екипа побједама над екипом из Посушја и над домаћином КК "Енергија" још једном је потврдила зашто је већ двије године, званично најбоља екипа у Републици Српској. Поред екипног злата, у појединачној конкуренцији одлични су били и наши кадети Вукашин Трипуновић и Иван Кнежевић, који су се у категорији -52кг борили у финалу, гдје је Трипуновић овај пут био успјешнији. За још једно заједничко финале у опен категорији избориле су се по ко зна који пут наше кадеткиње Марија Гавриловић и Миа Милица Вујић у којем је Гавриловићева била успјешнија“, стоји у саопштењу за јавност КК „УНСУ“ из Бијељине.


 
У категорији -54кг Миа Милица Вујић је била убједљива све до финала у коме је златну медаљу морала препустити такмичарки из Источног Сарајева.
 
Одличне резултате постигли су и млађи каратисти. Марија Мијић је освојила златну медаљу у категорији пионирки 12 година (-50кг), док је Лазар Шикуљак био најбољи у категорији пионира 13 година (-40кг). Јана Ивковић у два наступа изборила се за сребро и бронзу у категорији пионирки 11 и 12 година (-36кг) и (-35кг) док се најмлађи, Богдан Гордић изборио за бронзу у катама за пионире 8 година.


 
-У Бања Луци смо у заиста квалитетној конкуренцији видјели на којем смо нивоу, а посебно наше кадеткиње које се припремају за наступ на Балканском првенству средином овог мјесеца у Љубљани. Сигурно је да оне могу и морају још боље и да ће до самог првенства бити потпуно спремне. Што се тиче наших кадета, ови резултати показују да су порази на недавном изборном турниру били само један ,,лош дан,, и да они заиста могу више. Када погледамо број учесника и клубове који су наступали, седмо мјесто у укупном пласману одличан је пласман и донекле показује квалитет нашег рада. У име УО клуба, честитамо нашим такмичарима на одличним резултатима. Домаћину турнира се захваљујемо на гостопримству, а родитељима и нашем генералном спонзору Лyкос Балкан Металс се захваљујемо на помоћи у реализацији наступа“, поручили су из КК „УНСУ“.


 
(Семберија инфо)