Ђоковић: Три пута сам се враћао са ивице :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић: Три пута сам се враћао са ивице


Фото - Танјуг


Извор: Танјуг / Глас Српске

ПАРИЗ - Најбољи тенисер свијета Србин Новак Ђоковић изјавио је данас поносан на тријумф на мастерсу у Паризу и додао да је финални меч против Бугарина Григора Димитрова био неизвјеснији него што резултат говори.

Ђоковић је данас у финалу мастерса у Паризу победио Димитрова 6:4, 6:3. Српски тенисер је по седми пут у каријери тријумфовао у главном граду Француске, а уједно је стигао до 40. мастерса у каријери.

- Ово је једна од најзначајнијих победа. Био сам три меча на рубу пораза. Ближи поразу него победи пре овог данашњег. Тим више овај тријумф и трофеј у Паризу значи више. Захвалио бих се свом тиму што је био уз мене. Они знају шта смо прошли ових дана. Огромни изазови. На тај начин победа је још слађа - рекао је Ђоковић по завршетку меча.

Он је пожелио Димитрову срећу у наставку каријере.

- Прошао сам много пута кроз оно што он пролази сада. Надам се да ће он наставити да игра сјајан тенис. Желим му све најбоље у наставку каријере. Григоре, извини због резултата. Није лако изгубити финале, али желим да настваиш даље. Играш фантастичан тенис. Браво за тебе и твој тим, породицу. Лепо је делити терен са тобом, дуго смо заједно на Туру. Ми смо ветерани, 30+ генерација - рекао је Ђоковић на свечаној церемонији додјеле пехара.

-Хоћу да се захвалим мом тиму. Хвала што сте уз мене, ове недеље је било изазовно. Био сам на ивици, ви сте ми помогли ван терена, опоравак, припрема... Ово је и ваша победа колико и моја -додао је најбољи тенисер свијета.

Ђоковић је захвалио организаторима на француском језику, а потом је навијаче у Паризу назвао "специјалним".

- Хвала вам на енергији коју сте ми дали- истакао је српски тенисер.

Ђоковић је ове сезоне освојио шесту титулу, а 97. у каријери.

- Три пута сам се враћао са ивице, четвртак, петак, субота. Некако сам пронашао додатну брзину. Данас смо обојица били стегнути на почетку. Он је остао без гаса, али сам нашао тај додатни ударац. Мислим да је меч био неизвеснији него што резултат говори, али још једна велика победа. Поносан сам - истакао је Ђоковић.