Ђоковић данас против Димитрова за 40. мастерс трофеј у каријери :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић данас против Димитрова за 40. мастерс трофеј у каријери



Извор: РТС / Глас Српске


ПАРИЗ - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић играће данас у 15 часова финале мастерса у Паризу против Бугарина Григора Димитрова. Српски тенисер ће се борити за 40. трофеј на мастерс турнирима у каријери.

Ђоковић је након преокрета у полуфиналу против Андреја Рубљова стигао до деветог финала на мастерсу у Паризу и имаће прилику да освоји седму титулу у каријери на овом турниру.

Димитров је био бољи од Стефаноса Циципаса и играће прво финале послије 2018. године, а уједно бориће се за први трофеј на АТП туру још од 2017. године када је освојио завршни мастерс у Лондону и укупну девету титулу у каријери.

Ђоковић и Димитров су до сада одиграли 12 међусобних дуела, српски тенисер је био бољи на 11 мечева. Посљедњи сусрет имали су у Риму ове године, а Новак је био бољи од бугарског играча.

Димитров је посљедњи пут савладао Ђоковића прије 10 година на турниру у Мадриду.

Најбољи тенисер је у првом колу Париза био слободан, а у другом је савладао Томаса Мартина Ечеверија 2:0, био је бољи и од Талона Грикспора, 2:1, а у четвртфиналу је побиједио прошлогодишњег шампиона Холгера Рунеа 2:1, потом је успјешно на крај изашао и са Рубљовом.

Бугарски играч је турнир започео побједом над Лоренцом Мусетијем, наставио у истом ритму и елиминисао Данила Медведева, а затим је био бољи од Александера Бублика и Стефаноса Циципаса.

Ђоковић ни на једном мастерсу нема седам титула, у Паризу има прилику да постави нови лични рекорд и да притом дође до 40. трофеја у овој категорији, пише РТС.