Рукометаши Борца бољи од Криваје на старту нове сезоне Премијер лиге: Побједа за Ђурђевића и публику :: Semberija INFO ::

 

Рукометаши Борца бољи од Криваје на старту нове сезоне Премијер лиге: Побједа за Ђурђевића и публику


БАЊАЛУКА – Рукометаши бањалучког Борца побиједили су Кривају из Завидовића са 32:26 у “Борику” у посљедњем мечу првог кола Премијер лиге БиХ.

Солидно испуњене трибине бањалучког храма спорта видјеле су нови тим “црвено-плавих” предвођен новим тренером Ирфаном Смајлагићем. На најљепши начин бањалучкој публици представили су се појачања, бекови Андреј Климавец (најбољи стријелац на утакмици са осам голова), Владислав Залевски и Недим Хаџић, као и повратници, голман Небојша Граховац, те десно крило Владан Ђурђевић, који је од саиграча добио побједу на поклон за 27. рођендан.

- Морамо бити презадовољни, јер послије јако напорних припрема и безброј одрађених тренинга ово је баш лијепа награда и поклон нама за уложени труд, али и мени за рођендан. Надам се да ћемо наставити овим ритмом, да ћемо побједе низати једну за другом и на крају доћи до главног циља – рекао је Ђурђевић. 

Шеф струке Бањалучана Ирфан Смајлагић током сусрета мирно је пратио игру својих изабраника. За “Глас Српске” је рекао да је задовољан “само” освојеним бодовима.

- Играли смо против једне добре екипе. Није лако играти против њих, морате чекати, да тако кажем моменат да се одлијепите на пар голова разлике. Донекле сам задовољан, прије свега освојеним бодовима. Гледам ово мало даље, треба да будемо пуно бољи. Шта мислим кад то кажем - сви моји играчи имају још доста потенцијала. Имамо профиле играча које сам тражио, са којима можемо направити игру какву желим у оба правца – истакао је Смајлагић.

Борчеви играчи имају слободан викенд, што се тиче обавеза у првенству, јер је дуел против Леотара одложен због обавеза Требињаца у Европи. Међутим, искусни стручњак најављује да његове момке чека доста рада на тренинзима наредних дана.

- Нећемо играти пријатељски меч за викенд, јер све екипе имају обавезе у шампионатима, тако да је пред нама радна седмица, радни викенд који слиједи. Ми већ сљедеће сриједе гостујемо у Грачаници. Очекује нас исто један јак ривал. Биће врло тешко првенство, доста је екипа које су изједначене. Много тимова има амбиције да направи добар резултат – закључио је Смајлагић.

Залевски и Хаџихасић

РК Борац увео је нову праксу. На крају сваке домаће утакмице тренери ће одредити најбољег играча у својој екипи. Лауреати ће добити Борчев шал. Први меч су по мишљењу Ирфана Смајлагића и Ивана Дивковића обиљежили Владислав Залевски и Јасмин Хаџихасић. Такође клуб је наградио и највјернијег навијача “црвено-плавих” у свим спортовима – Љубу Михајловића. Популарни Брко добио је такође шал тима из Господске улице, али и сезонску улазницу за све мечеве рукометаша и рукометашица Борца.


Глас Српске