Славље Звезде у Лакташима :: Semberija INFO ::

 

Славље Звезде у Лакташима


Фото - Телграф
ЛАКТАШИ – Кошаркаши Игокее нису имали одговор на игру Црвене звезде у првом колу АБА лиге на свом терену.

Београђани су славили резултатом 81:63 и показали да имају екипу за високе домете не само на регионалним плану већ и на евросцени. Утакмица није имала посебно јак ритам и успорена игра више је погодовала домаћину који је успешно парирао „црвено-бијелима” у првом полувремену док у другом нису успјели да изнесу све до краја.

Звезда је отворила утакмицу тројком Мајка Тобија, а у чевртом минуту водила је са 9:4, потом и 14:8. Аплауз приликом првог уласка у игру бивши репрезентативац Србије Милош Теодосић награђен је аплаузом, поене није уписао у првом периоду, али је подијелио неколико асистенција. Игокеа је држала прикључак и након првих десет минута имала активан резултат 17:20. 
 
У 13. минуту Звезда је повела са 27:18, првим, историјским поенима Теодосића у дресу београдских „црвено-бијелих” које је остварио са линије слободних бацања. Ритам утакмице у другој четвртини био је доста спор, судије су сјецкале игру, било је доста слободних бацања, а у томе се Игокеа добро снашла па је пришла на само минус један у 18. минуту када је резултат гласио 31:32.

На другој страни узвратио је Стефан Лазаревић тројком. Расположен за игру у „својиј дворани” био је некадашњи члан Игокее Далибор Илић којем је ово друга сезона међу Београђанима и у првом полувремену уписао је шест поена уз четири скока. Раме уз њега био је Рокас Гиедраитис који је до полувремена убацио 11 поена (три тројке), а посљедњу је убацио на истеку полувремена за 40:32. 

Друго полувријеме Звезда је поново отворила тројким Тобија за прву двоцифрену предност на мечу (43:32).

Заиграло се мало брже него у првих 20 минута што је донијело већу предност гостију који су у 24. Минуту водили са 50:34, а то је натјерало тренера домаћих Владимира Јовановића да затражи минут одмора. 

Тајм аут није донио ништа посебно у игри домачег тима који се борио, али није успијевао да заустави офанзиву Београђана који су имали 21 поен предности у 28. Минуту, а пред посљедњих десет минута на семафору је писало 66:45 у корист гостију. 

Посљедња четвртина није донијела ништа посебно. Игокеа се трудила да смањи разлику док је Звезда држала ритам, довољан за прво славље и најаву напада на титулу.

Најбољи код домаћина био је Никола Танасковић са 16, а  Марко Јеремић је убацио 15 поена. Код Звезде Тоби је био прво име са 19 поена, Гиедраитис је убацио 12, Илић 11, а Лука Митровић 10. 

Наредно искушење Игокеа ће имати идућег петка када гостује Сплиту.


​Глас Српске