Званично: Саво Милошевић нови селектор БиХ :: Semberija INFO ::

 

Званично: Саво Милошевић нови селектор БиХ


Оно што се најављивало предходних дана добило је званичну потврду.

Саво Милошевић (50) нови је селектор фудбалске репрезентације БиХ, одлучио је Извршни одбор Фудбалског/Ногометног савеза БиХ након данашње сједнице у Сарајеву.

Прослављени фудбалер рођен у Бијељини добио је повјерење бх.фудбалске владе и он ће бити већ трећи селектор бх. фудбалера у актуелним квалификацијама за Европско првенство. Прије њега неуспјешну епизоду су имали Фарук Хаџибегић и Мехо Кодро, који је након само двије утакмице добио отказ.

Саво Милошевић је имао веома богату играчку каријеру. Наступао је за бројне клубове попут Партизана, Астон Виле, Сарагосу, Парме, Еспањла, Селте, Осасуне...За репрезентацију СР Југославије, а потом Србије и Црне Горе, те Србије је у 102 наступа постигао 37 погодака.

Као тренер је водио Партизан с којим има освојен Куп Србије, те Олимпију с којом се растао 2020. године. Деби на клупи БиХ својевремено један од најбољих нападача Европе имаће 13. октобра против Лихтенштајна. БиХ је изгубила скоро све шансе да се крпз квалификације домогне ЕП, али ће имати прилику да се кроз бараж Лиге нација по први пут домогне Европског првенства.

(Независне)