Хоће ли стадион у Мелбурну носити име Новака Ђоковића ? :: Semberija INFO ::

 

Хоће ли стадион у Мелбурну носити име Новака Ђоковића ?


Крег Тајли, директор Аустралијан Опена, рекао је да је за то да стадион у Мелбурн парку понесе име Новака Ђоковића, али да то не зависи од њега.

Ђоковић је на УС Опену изједначио рекорд Маргарет Корт од 24 гренд слем титуле док је убједљиво најбољи и када је ријеч о титулама у Мелбурну, има их чак десет.

Све то је многе у свијету тениса нагнало на помисао да би челници првог гренд слема сезоне требало да на неки начин да одају признање Ђоковићу, а неки предлажу и да се стадион у Мелбурн парку назове по њему.

- Именовање арене није моја одлука или Тениса Аустралија јер ми... Много људи не схвата да Вимблдон, Ролан Гарос и УС Опен су у власништву терена на којима се играју турнири. Ми их изнајмљујемо, Влада Викторије је власник посједа и имамо срећу да они инвестирају у њих. Ипак, ми их не посједујемо - каже Тајли.
Објаснио је и како иде тај процес организације турнира.

- Ми од септембра крећемо са припремом, у децембру се усељавамо, спремамо све за догађај и средином фебруара се исељавамо, и онда се током године ту одржавају концерти и остали догађаји. Нема тих тениских терена. Вољели бисмо да их ми посједујемо јер мислимо да бисмо имали више кративности у организовању више тениских догађаја током године - додао је Тајли.

Такође, он додаје да је свјестан да учинак Новака Ђоковића у Мелбурну на неки начин треба наградити.

- Влада ради велики посао на синхронизацији догађаја. Наш турнир је другачији од осталих ствари. Именовање арене била би комбинација која би морала да има и утицај владе. Ја бих свакако био неко ко подржава да се Новаку на неки начин ода признање за његова невјероватна достигнућа овдје у Аустралији - закључио је Тајли.

(Б92)