КК „ШАМПИОНИ“: МИЛОШ СИМИЋ ЈЕ ПРВАК БИХ :: Semberija INFO ::

 

КК „ШАМПИОНИ“: МИЛОШ СИМИЋ ЈЕ ПРВАК БИХ



У дане викенда, 16. и 17. септембра одржано је Државно првенство БиХ у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре (У21). Првенство је одржано у Бугојну а учествовало је 90 клубова и 483 такмичара који су остварили 526 наступа. Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине представљало је девет такмичара: Емилија Богдановић (кадеткиње, -47кг), Николина Гаврић (кадеткиње, +61кг), Марија Трифковић (кадеткиње, -54кг), Михајла Симић (кадеткиње, +61кг), Александар Саша Живановић (кадети, кате), Синан Паљевац (јуниори, -68кг), Милош Симић (јуниори, -76кг и У21, -75кг), Александар Новицки (У21, -84кг) и Лазар Марковић (У21, -67кг).



Од наведених такмичара засјао је Милош Симић који је на овом турниру наступао у двије категорије. Иако јуниор, Симић се окушао и у категорији млађих сениора гдје је освојио златну медаљу и титулу првака БиХ за 2023. годину у категорији У21, -75кг. Ова титула је круна преданог рада младог каратисте који је током претходних година на бројних турнирима редовно био међу најбољим такмичарима у својој категорији. Овај пут, показао је да је најбољи. 



Поред Симића, Емилија Богдановић је освојила бронзану медаљу у категорији кадеткиња -47кг док се Александар Новицки овога пута морао задовољити петим мјестом у својој категорији. Остали такмичари КК „Шампиони“ нису имали запаженијег успјеха.