МИА МИЛИЦА ВУЈИЋ: ЧЕТВРТИ ПУТ ЗАРЕДОМ ПРВАКИЊА БИХ :: Semberija INFO ::

 

МИА МИЛИЦА ВУЈИЋ: ЧЕТВРТИ ПУТ ЗАРЕДОМ ПРВАКИЊА БИХ


У суботу, 16. септембра одржано је Државно првенство БиХ у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре. Првенство је одржано у Бугојну а учествовало је 90 клубова и 483 такмичара. Карате клуб „УНСУ“ из Бијељине је на Државном првенству учествовао са петеро својих понајбољих кадета: Марија Гавриловић (-54кг), Иван Кнежевић (-52кг), Милица Мијић (кате), Вукашин Трипуновић (-52кг) и Милица Миа Вујућ (-54кг).
 
Гавриловићева и Вујићева су наступиле у истој тежинској категорији која је уједно била и најмасовнија на турниру. Укупно 40 најбољих бх. кадеткиња у тежинској категорији до 54 килограма такмичило се за златну медаљу. У тој масовности, свој квалитет су показале обје УНСУ-ове кадеткиње. Миа Милица Вујић је освојила златну медаљу и титулу првака Босне и Херцеговине док је Марија Гавриловић изборила бронзано одличје.


 
-Миа Милица Вујић је на овом првенству дебитовала у кадетској конкуренцији, гдје је у најмасовнијој категорији на бриљантан начин освојила златну медаљу.
 
Након што је била слободна у првом колу, у наредних пет Миа Милица је показала завидан ниво форме, коју је брусила кроз напорне припреме током цијелог љета. Истичемо да је овим успјехом објединила овогодишњу У14 титулу државне првакиње са кадетском. Ово је њен укупно четврти у низу наслов првакиње БиХ чиме показује континуитет доброг рада и константног напредовања. Уз балканске медаље и недавну бронзу са WКФ Свјетске карате 1 лиге за младе у Поречу, те све горе поменуте наслове Миа Милица дефинитвно исписује нове странице успјеха женског карате спорта у Бијељини али и Републици Српској.
 
Поред ње, у истој категорији наступала је наша друга кадеткиња Марија Гавриловић, која је дискутабилном судијском одлуком о дисквалификацији заустављена у четвртфиналу. Након тога, Марија је још једном показала квалитет и искуство јер се, кроз наредна два меча у репасажу успјела изборити за треће мјесто и бронзану медаљу“, стоји у саопштењу за јавност КК „УНСУ“ Бијељина.



Из КК „УНСУ“ су најављивали да ће ове године у кадетску категорију ући њихови каратисти који су претходних година остваривали одличне резултате у пионирској и У14 категорији. И ево, резултати су почели стизати.
 
У катама је наступила и, попут Вујићеве и Гавриловићеве као кадеткиња дебитовала Милица Мијић коју је 0,2 бода одвојило од евентуалне борбе за медаљу. У сваком случају, Мијићева је показала напредак и на Првенству БиХ остварила све што се у клубу очекивало од ње.
 
У мушкој конкуренцији кадета наступали су Иван Кнежевић и Вукашин Трипуновић али су остали без значајнијег пласмана. Треба рећи да су обојица такмичара имали повреде које су их спријечиле да прикажу више.
 
-Као клуб, презадовојни смо наступима и резултатима наших такмичара. Од четири златне медаље у борбама које су стигле у Републику Српску једна је наша, што довољно говори о нашем раду али и тежини освајања златних медаља на првенству БиХ. Настављамо да се спремамо за још један изборни (бодовни) државни турнир у октобру мјесецу у Бања Луци када ћемо сумирати остварене резултате и евентуалне пласмане на међународну сцену, а сигурни смо да ће их бити. На крају, желимо нагласити да је наше такмичаре и такмичарке у одсуству главног тренера Горана Ивковића одлично предводила Јелена Трипуновић, лиценцирани тренер Карате савеза РС и Карате савеза БиХ“, стоји на крају извјештаја КК „УНСУ“ са Државног првенства у каратеу.