Ђоковић или Алкараз – ко ће на крају године бити број 1? :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић или Алкараз – ко ће на крају године бити број 1?


Новак Ђоковић започео је 391. недјељу на првом мјесту на свијету. Иако тренутно има велику предност у односу на Карлоса Алкараза, трка за позицију број један биће више него узбудљива, поготово због Новакове одлуке да не игра много турнира до краја сезоне.

Ђоковић сада има 11.795 бодова, што је 3.260 више од Алкараза. Новак је већ седам пута завршавао годину као свјетски број један, што је рекорд, и више пута је нагласио да му то није приоритет.

Отуда и његова одлука да не игра све до турнира у Паризу који почиње крајем октобра, неће га бити, као што је већ познато, у Кини гдје је традиционално имао успјеха.

Ђоковић до краја године брани 2.850 бодова, а Алкараз само 360. За разлику од Новака, Шпанац је неколико пута нагласио да му је број један на крају сезоне велики мотив, што значи да ће играти пун распоред до краја.

У сваком случају, Ђоковић је већ обезбедио 397 седмица на врху, а остаје да се види хоће ли успети да пробије и магични број 400. Играће још у Паризу и Торину до краја сезоне (уз Дејвис куп, који не доноси бодове), можда и један мањи турнир прије, али то није сигурно.

(Б92)