У Градском парку у Бијељини, одржана промоција тениса Тениског клуба "АС" :: Semberija INFO ::

 

У Градском парку у Бијељини, одржана промоција тениса Тениског клуба "АС"


Дана 17.септембра 2023.године, у Градском парку у Бијељини, одржана је промоција тениса Тениског клуба "АС". 

Спортска активност је трајала два сата, од 14 до 16 часова. Наши најмлађи чланови града су уживали у тенису, али и у разним игрицама, препрекама и полигонима. Дјеца су стекла кроз забаву и осмијех неко ново искуство, забавила се, склопила нова пријатељства и научила много тога. Захваљујемо се испред клуба, свим члановима ТК "АС", родитељима и грађанима града Бијељина, на пруженој подршци у данашњој промоцији.



Мирослав Шкорић, предсједник УО ТК "Ас":

,,Тениски клуб ,,АС" из Бијељине у својих готово три деценије постојања, ради на афирмацији и промовисању ,, бијелог спорта" медју децом и омладином. У протеклим годинама ентузијасти клуба су у значајној мјери дали допринос на изградњи инфраструктуре неопходне за нормално функционисање овог спорта. Ми смо градски клуб, који из буџета Града добија средства на годишњем нивоу и она нам пуно значе. Међутим неопходна су нам додатна средства за даљу изградњу инфраструктуре: зимска хала, терени са вјестацком подлогом као и санација постојећих објеката и уређење платоа унутар клуба. Надамо се да ћемо у наредној години у сарадњи са градском управом успети да се у буџету града планирају средства за ове намјене. У клубу у имамо ангажоване лиценциране тренере који успјешно раде са дјецом полазницима тениске школе али и са младим такмчарима. На теренима клуба је такође организован и рекреативни тенис за сениоре којих је значајан број."

Катарина Стевић, тренер Тениског клуба "АС":

"Бавим се тенисом већ 13 година. Постизала сам значајне резултате, била сам двоструки првак Босне и Херцеговине, као и репрезентативац БиХ. Тренутно имам 20 година и нисам дуго размишљала, шта након средње школе. Ту су биле разне опције, између осталог је било да студије и тренирање наставим у другом граду, чак држави. Одлучила сам да останем у свом родном граду Бијељини, да упишем факултет који сам и жељела, и да знање које имам пренесем малишанима, на најбољи могући начин што могу. Желим да им причам о свом такмичарском искуству, да их поред основа тениса научим како да кроз спорт постану културни, образовани млади људи, да науче да се носе са поразом, да прије свега поштују себе, али и противника који се налази са друге стране мреже. Такође је у нашем тиму и моја сестра Снежана, која се тренутно налази у Америци, али ускоро нам се опет прикључује."

Биљана Добросављевић, тренер Тениског клуба "АС":

"Наш клуб броји преко 60 чланова који су тренутно у активном тренажном процесу. Међу њима имамо и успјешних такмичара и такмичарки у свим узрасним категоријама. Данас је један од наших такмичара, Милош Петковић, освојио прво мјесто на турниру у Новом Саду у конкуренцији до 10год. Један од највећих проблема са којим се боримо већ годинама је зимска сезона јер немамо довољно новчаних средстава за подизање балон сале која изискује огромне финансијске трошкове, па смо принуђени да се сналазимо и изнајмљујемо простор...
Поред мене у нашем клубу раде линцецирани тренери Синиша Лазић, Снежана Стевић и Катарина Стевић.

Још једном позивамо све заинтересоване малишане, да нам се придруже, јер обећавамо да ћете основе тениса научити кроз забаву и осмијех. 



Фотографије су са данашње промоције, као и фотографија нашег побједника турнира до 10 година у Новом Саду, Милоша Петковића.