U TOKU JE SEDMI „TROFEJ PANTERA 2023“ :: Semberija INFO ::

 

U TOKU JE SEDMI „TROFEJ PANTERA 2023“


Данас пријеподне, у Бијељини је свечано отворен Међународни џудо турнир „Трофеј Пантера 2023“. Ово се седми пут да Џудо клуб „Пантер“ у Бијељини организује својеврсно првенство овог дијела Европе у џудоу за млађе категорије (узраста од 2006. до 2015. годишта). Наиме, данас су у дворани бијељинске Гимназије наступили џудисти из укупно 11 земаља: Чешке Републике, Румуније, Бугарске, Словеније, Црне Горе, Србије, Хрватске, Сјеверне Македоније, Мађарске, Украјине и БиХ.



-Ово је седмо издање нашег турнира. Задовољство је видјети оволики број гостујућих такмичара који су у наш град стигли из десет европских земаља. Њихово присуство најбоље говори о квалитету турнира „Трофеј Пантера“ а ми, у Џудо клубу „Пантер“ обећавамо да ћемо и наредних година организовати овај турнир и правити га још већим, још организованијим, још бољим. Бијељина је град спорта и заслужује да има један овако важан џудо турнир“, рекао је Огњен Ђука, предсједник УО Џудо клуба „Пантер“ изразивши захвалност свим пријатељима клуба који су помогли да се данашњи турнир организује и да тече без икаквих проблема.

Прије званичног почетка турнира организатори су дали прилику неколицини младих џудиста да се у атмосфери једног великог такмичења окушају на татамију и осјете љепоту џудо спорта. По окончања борби сви су награђени медаљама.



У име градоначелника Града Бијељина, турнир је прогласио отвореним његов савјетник Радиша Петровић. Он је свим такмичарима пожелио успјех и добро здравље а организатору честитао на квалитетно урађеној организацији турнира.

-Пожелио бих нашим гостима да се лијепо осјећају у нашој Бијељини. Желим вам да понесете лијепе утиске из Бијељине и да нам се поново вратите“, закључио је Петровић.

Учешће на овогодишњем турниру у Бијељини узео је и Џудо клуб „Дрим“ из Струге. Македонци учествују на турниру „Трофеј Пантера“ од његових почетака одржавајући јако добре спортске везе са бијељинским џудистима.

-Срећни смо да смо поново у Бијељини. Драго ми је што је овај турнир примјетно бољи од прошлогодишњег. Мој пријатељ из Џудо клуба „Пантер“, Владимир Ђокић и његова екипа сваке године праве јако добру спортску причу у Бијељини и подразумијева се да ћемо доћи и ми из Струге. Дошли смо са седам такмичара, пет дјевојчица и два дјечака и надамо се медаљама. Напорно тренирамо и добра је прилика да они овдје у Бијељини одмјере снаге са вршњацима из других држава“, рекао је за Семберија ИНФО Гјоргји Стојанов, тренер Џудо клуба „Дрим“.

(Семберија инфо)