Абазовић открио: Црногорски пасош Ђоковићу :: Semberija INFO ::

 

Абазовић открио: Црногорски пасош Ђоковићу


Дритан Абазовић, премијер Црне Горе, говорио је на Свјетском првенству у кошарци.

Абазовић је стигао у Манилу како би бодрио кошаркашку репрезентацију Црне Горе, те смо искористили прилику да попричамо са њим о актуелностима, преноси Б92..

Са премијером Црне Горе говорили смо о учешћу његове, али и српске репрезентације на Мундобаскету, о сусрету са Николом Јокићем, о Владу Дивцу, али и Новаку Ђоковићу.

Дивац је добио почасни пасош од Црне Горе, а Абазовић је у разговору за Б92.нет открио да планира да дâ пасош и Новаку Ђоковићу.

"Ллично мислим да ћемо слично урадити са Ђоковићем (дати му пасош као Дивцу). Велики је фан Црне Горе, често борави тамо, има ли шта љепше него да нас окупљају људи око којих имамо неподијељена мишљење. Око којих је лако анимирати друге да слиједе њихов примјер, чак и ако је он недостижан. Генерално, мислим да нам спорт много помаже да неке недаће које имамо, политичке или економске, да превазиђемо на много лакши начин. Моја пуна подршка, људима који су глобални бренд. Они нису бренд Србије, нити Црне Горе, они су глобални бренд. Мислим да имају подједнако поштовање на Филипинима, у САД, Африци и наравно у земљама из које потичу", рекао је Абазовић за Б92.нет

"Што се мене тиче, ја имам велико поштовање према њему и породици. Био је скоро у Црној Гори, био је на жичари, промовисао је то на лијеп начин. У контакту смо, срели смо се и полуфиналу Лиге шампиона. Истина, он је навијао за Милан, а ја за Интер, тада сам ја био… имао сам више среће. Добро, не може ни Новак увијек да побиједи у свему. Али, генерално, лично бих волио, ако је то и његова жеља. Наравно, овдје нема никакве пресије, то је ствар воље, он је и без тога подједнако почастан и добродошао", додао је он.

(Б92)