Лана Пудар предводи пливаче БиХ на СП у Израелу :: Semberija INFO ::

 

Лана Пудар предводи пливаче БиХ на СП у Израелу


У израелском граду Нетанyа од 4. до 9. септембра одржаће се свјетско јуниорско првенство у пливању на којем ће учествовати 640 пливача из 94 земље, а Босну и Херцеговину ће представљати Лана Пудар, Иман Авдић и Кенан Драчић.

Вођа бх. тима је Дамир Ђедовић, тренери су Горан Граховац и Евелин Авдић, а физиотерапеут је Миодраг Ранђеловић, саопштено је из ПК “Орка”.

Додаје се да је најбоља бх. пливачица и једна од најбољих младих свјетских пливачица Лана Пудар свакако највећа узданица тима те да се од ње највише и очекује на овом првенству.

Овогодишња трострука јуниорска првакиња и рекордерка Европе свој први наступ имаће у уторак, 5. септембра у квалификацијама дисциплине 200м делфин. Поред ове дисциплине, Лана ће наступити у дисциплинама 50 и 100м делфин које су на програму у сриједу, четвртак, петак и суботу.

Према ријечима Дамира Ђедовића, послије веома напорног периода припрема и такмичењја који су иза Лане, на ово првенство путују из једног лаганијег ритма тренинга јер су послије наступа на јуниорском првенству Европе у Београду и задњег наступа на свјетском сениорском првенству у Јапану прије отприлике мјесец дана, морали смањити темпо и ритам тренинга.

Како је додао Ђедовић, термин одржавања овог првенства је врло незгодан јер се „малтене поклапа а почетком нове пливачке сезоне“ те да су због тога припреме за ово првенство помало специфичне и другачије у односу на претходни период.

Посљедњих мјесец дана Лана је са својим тимом провела у пливачком кампу “Хигх перформанце центер Сиерра Невада” у Шпанији гдје су, како су рекли из Ланиног тима, највише радили на опоравку и техничким компонентама тренинга.

Ђедовић је још истакнуо да су прошле године пропустили свјетско јуниорско првенство које се одржало у Лими (Перу) отприлике у истом термину због веома дуге и напорне сезоне, али је Лана ове године имала велику жељу наступити на овогодишњем свјетском првенству и врло је мотивисана да се у Израелу представи у добром свјетлу.

“Надамо се да ће се наша застава и овај пут завиорити на побједничком постољу, те да ће нас и овај пут обрадовати одличним резултатима. Некако нас је на то навикла“, наводи се у саопштењу.

(Независне)