Зрињски испао од ЛАСК-а, европску јесен наставља у Лиги конференција :: Semberija INFO ::

 

Зрињски испао од ЛАСК-а, европску јесен наставља у Лиги конференција


Фудбалери Зрињског елиминисани су из Лиге Европе од ЛАСК-а из Линца у плеј-офу, а то значи да ће у наставку сезоне играти групну фазу Лиге конференција, што је и највећи успјех икада за бх. фудбал.

Зрињски је вечерас имао шансу изборити још већи успјех и изборити Европску лигу. Ипак, утакмица у Мостару завршена је неријешеним резултатом 1:1, а како је у првом дуелу ЛАСК имао један гол предности (2:1), тако је и прошао у групу Лиге Европе.

Сусрет у Мостару одигран је у ватреној атмосфери, а подршку су имали и гости јер је група од 300 припадника навијача ЛАСК-а стигло на трибине стадиона Под Бијелим Бријегом. У таквој атмосфери боље је кренуо Зрињски који је више пријетио у уводној фази утакмице.

Услиједила је права "успаванка" у наредних двадесетак минута, а онда ју је прекинуо Ћуже далекометним ударцем који одлази поред гола у 33. минути. Само двије минуте касније видјели смо један од кључних тренутака утакмице.

Играо се 35. минут када је Ћуже истрчао сам пред голмана гостију, који га руши, а судија Тиаго Мартинс показује на бијелу тачку. Билбија је лопту закуцао у мрежу Аустријанаца за ерупцију одушевљења навијача у Мостару.

Зрињски је тада имао резултат за продужетке. Минималном предношћу домаћина отишло се на одмор.

Мостарци су на отварању другог дијела могли до гола који би их вјероватно одвео у групу Лиге Евопе. Ћуже је дриблао у казненом простору гостију, послао на под чак и голмана, али није успио одиграти лопту прије него што су му је чувари одузели.

Услиједила је казна. Бранко Јовичић се у 52. минути одважио на ударац с 30 метара и то је учинио на врло прецизан начин погодивши мрежу Зрињског од стативу. Гол је препородио госте из Аустрије.

Наредне минуте у потпуности су припале гостима. Ипак, могао је Зрињски до гола у 66. минути. Марио Тичиновић је пробио по лијевој страни и убацио за Билбију, а он касни на лопту да је с два метра пласира у празну мрежу гостију.
Тада су гости преузели контролу игре, али већих прилика није било. Остало је 1:1, тако да Зрињски није успио остварити побједу за евентуалне продужетке или пенале.

ЛАСК је тако прошао у Лигу Европе, док ће Зрињски играти у Лиги конференција, што је свакако највећи успјех у историји клупског фудбала у БиХ јер је то прва екипа која је изборила неко од европских такмичења.

(Клиx)