Почиње Ју-Ес опен, Ђоковић креће у поход на 24. гренд слем титулу :: Semberija INFO ::

 

Почиње Ју-Ес опен, Ђоковић креће у поход на 24. гренд слем титулу


На тениским теренима Флешинг медоуза у Њујорку данас почиње посљедњи гренд слем турнир сезоне, Ју-Ес опен.

Овогодишњи наградни фонд Ју-Ес опена износи 65 милиона долара. Побједници у синглу у мушкој и женској конкуренцији добиће по три милиона долара, а пораженима у финалу ће припасти по 1,5 милиона долара.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ће покушати да у Њујорку освоји 24. гренд слем трофеј. Ђоковић ће по 17. пут у каријери учествовати на Ју-Ес опену, а Отворено првенство САД је освојио 2011, 2015. и 2018. године. Српски тенисер није учествовао прошле године на Отвореном првенству САД због статуса вакцинације.

Ђоковић је на свом посљедњем наступу у Нјујорку 2021. године у финалу поражен од Руса Данила Медведева. Српски тенисер ће у првом колу овогодишњег Ју-Ес опена у уторак од три сата иза поноћи играти против Александра Милера из Француске.

Ђоковић има 23 гренд слем титуле и потребна му је још једна да би се изједначио са Маргарет Корт, која је са 24 трофеја рекордерка у обе конкуренције.

Србију ће у сингл конкуренцији представљати још Миомир Кецмановић, Ласло Ђере и Душан Лајовић. Ђере ће данас око 20 сати играти против Американца Брендона Накашиме, док ће ривал Кецмановићу око 21 час да буде Хуан Пабло Вариљас из Перуа. Лајовић ће највјероватније играти у уторак поподне против Кинеза Јибинг Вуа.

Титулу у мушкој конкуренцији брани Шпанац Карлос Алкараз, који је прошле године у финалу турнира у Њујорку побиједио Каспера Руда 6:4, 2:6, 7:6 (7:1), 6:3. Трофеј на Ју-Ес опену у женској конкуренцији браниће најбоља тенисерка свијета Пољакиња Ига Швјонтек, која је прошле године у финалу савладала Онс Жабер из Туниса 6:2, 7:6 (7:5).

Четврти гренд слем турнир сезоне има 142. године дугу традицију. Први Ју-Ес опен је одигран 1881. године.

Отворено првенство САД игра се од 28. августа до 10. септембра.
 
(РТРС-ТАНЈУГ)