ЖЕНСКИ ОДБОЈКАШКИ КЛУБ „РАДНИК“ БИЈЕЉИНА - 27 година од оснивања :: Semberija INFO ::

 

ЖЕНСКИ ОДБОЈКАШКИ КЛУБ „РАДНИК“ БИЈЕЉИНА - 27 година од оснивања



Женски одбојкашки клуб „РАДНИК“ је основан 28. августа  1996. године, као дио већ постојећег клуба. Од оснивања је учесник свих такмичења у свим категоријама на нивоу одбојкашког савезе Републике Српске и одбојкашког савеза БиХ. 

Клуб од 2017. године, раздвајањем мушке и женске екипе, а после прелажења у нижи ранг такмичења, егзистира као засебан правни субјект.

     Скраћени назив клуба је: ЖОК „РАДНИК“.
     Клуб је освајач КУП-а Републике Српске 2006. године.
     Финалиста је  КУП-а БиХ 2006., 2011. i 2013.  године, када су освојене сребрне медаље.

Клуб је био стандардни  премијерлигаш БиХ у 12 сезона, од 2005. - 2017. године без прекида, од тога четиру пута полуфиналиста плеј офа. Тренутно се врло успјешно такимичи у  1. лиги РС и у пионирској лиги, док кадеткиње и јуниорке такмиче турнирски. Учесник и освајач је многобројних турнира у земљи и иностранству. 

У млађим категоријама је:  јуниорски првак Републикие Српске и Босне и Херцеговине 2006. , 2008. и 2010.  године и  кадетски првак РС и БиХ 2009. године.

Клуб је у својој историји дао више врхунских одбојкашица као што су: Слађана Ерић, Дубравка Стојановић, Драгана Бартула, Јелена Инић, Ивана Бабић, Сања Којић Ђурић, Верица Симић  које су наступале или још играју у европским такмичењима, а клуб је у селекцијама БиХ дао 12 репрезентативки у сениоркој конкуренцији и 14 у млађим категоријама. Ана Зекић као репрезентативка БиХ је једини спортиста у колективним спортовима учесник Европског првенства  (Еуроволеј 2023.) као члан неког Бијељинског клуба уопште.

При клубу тренирају и млађе узрасне категорије од 7-14 године које имају више од стотину педесет чланова, а одакле се црпи кадар за млађе такмичарске селекције и сениорски тим. Тренери су:  Борко Мићић, као тренер  сениорске екипе и носилац рада са млађим категоријама. Помаже му својим искуством Мирослав Мићић и бивша одбојкашица Соња Милићевић. Тренери имају завршене школе спорта и звање дипломираног тренера одобојке.

У протекле три сезоне клуб је два пута проглашен за лидера спортског понашања (2021/2022., 2022/2023.) у одбојкашком савезу Републике Српске. 
    
Мото: „ОВО ЈЕ ВАШ КЛУБ!“ показује свим грађанима Бијељине да је ЖОК „Радник“ мјесто гдје младе дјевојчице  могу стећи сва потребна знања из одбојкашких елемената, дружити се и развијати своје психофизичке способности уз рад са школованим тренерима  овог спорта.

И клуб и тренери су више пута добијали признања као најуспјешнији спортски колектив и спортски стручњак у граду Бијељини.

Предсједник клуба је Небојша Симић који је у одбојкашком спорту града Бијељине од 1978. године, као играч, одбојкашки судија и спортски радник.

Обиљежавањем  годишњице клуба желимо да се захвалимо на сарадњи  и помоћи, поред града Бијељине (градоначелника и градске администрације), основним школама „Вук Караџић“, „Свети Сава“ , „Јован Дучић“ и „Меша Селимовић“, Градској дворани (управнику и радницима) у Рачанској 94, донаторима: Лебурић д.о.о., млин Павловић, ИХМ д.о.о., Ракић комерц д.о.о., Олимп-Пром и медијско/новинској компанији Semberija INFO.


​„ОВО ЈЕ ВАШ КЛУБ !“