ФИФА избацила из фудбала челника шпанског Фудбалског савеза због скандала на Свјетском првенству :: Semberija INFO ::

 

ФИФА избацила из фудбала челника шпанског Фудбалског савеза због скандала на Свјетском првенству


МАДРИД - Први човјек Фудбалског савеза Шпаније Луис Рубиалес суспендован је из свих активности везаних за фудбал, преносе бројни свјетски медији.

Рубиалес је критикован због својих потеза након што је женска фудбалска репрезентација Шпаније освојила свјетско првенство - пољубио је у уста играчицу Џенифер Ермосо и тако подигао велику прашину.

Јавност је осудила тај потез, али Рубиалес упркос свим притисцима није желио одступити с позиције предсједника Фудбалског савеза Шпаније.

-Нисам била сагласна са тим што ме је предсједник Луис Рубиалес пољубио - рекла је Ермосо и тако ријешила сваку мистерију, уколико је мистерије уопште и било.

Колико је све отишло далеко најбоље говори податак да је чак 81 играчица из Шпаније потврдила да никада више неће играти за репрезентацију, док је садашњи предсједник на том мјесту. Без обзира на његову одлуку да остане, Рубиалес ће сада бити приморан да препусти то мјесто некоме другомСада се ФИФА укључила у случај и дисциплински предсједник ФИФА-е Хорхе Иван Паласио привремено је суспендовао првог човјека шпанског фудбала из свих фудбалских активности на три мјесеца.

То укључује обављање свих активности везаних за национални и међународни фудбал, тако да ће Шпанија имати сигурно новог предсједника Фудбалског савеза.


Глас Српске