СПЕКТАКЛ У БИЈЕЉИНИ - МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У КАРАТЕУ: Ускоро „Bijeljina OPEN“ и „Камп шампиона“ :: Semberija INFO ::

 

СПЕКТАКЛ У БИЈЕЉИНИ - МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У КАРАТЕУ: Ускоро „Bijeljina OPEN“ и „Камп шампиона“



Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине у недјељу, трећег септембра организоваће 17. Међународни карате турнир „Bijeljina OPEN- Ноћ шампиона 2023“. Пријаве су отворене до првог септембра, а до сада за учешће на турниру се пријавило 436 учесника из 47 клубова из девет земаља: Србије, Мађарске, Црне Горе, Њемачке, Словеније, Сјеверне Македоније, Бугарске, Словачке и БиХ.

Овај турнир из године у годину постаје све посјећенији што не треба чудити када се зна да се у септембру и октобру одржавају кључна такмичења на националним нивоима па каратисти користе турнир у Бијељини као квалитетну провјеру пред наставак такмичарске сезоне. У Бијељину и ове године долазе талентовани такмичари из читаве Европе, дижући квалитет и рејтинг турнира „Bijeljina OPEN – Ноћ шампиона“.

Поред одржавања међународног турнира, КК „Шампиони“ ће два дана прије турнира организовати први „Кумите карате - Камп шампиона“ са међународним учешћем. Водитељ кампа ће бити Жарко Раковић, један од најтрофејнијих европских карате тренера и селектрор женске сениорске репрезентације Црне Горе.

Милорад Марковић тренер КК „Шампиони“ и предсједник Организационог одбора „Камп шампиона“ и турнира „Bijeljina OPEN – Ноћ шампиона 2023“.



-Турнир „Bijeljina OPEN – Ноћ шампиона 2023“ је оправдао своје постојање поставши мјесто на које долазе јако добри каратисти из различитих земаља, из различитих школа каратеа и мјесто гдје наши, домаћи каратисти могу много да науче. Колико смо у томе успјели, довољно говори број медаља које су претходних неколико година освајали, узећу за примјер само каратисте КК „Шампиони“. Да бисмо наставили још боље и јаче, ове године правимо нови корак. По први пут организујемо међународни „Камп шампиона“ гдје ћемо пружити прилику свим каратистима жељних знања и доказивања да два дана уче од једног од најбољих европских тренера у овом тренутку, Жарка Раковића. Сигуран сам да ће сви полазници научити вриједне лекције пред наставак сезоне и такмичења на државним, балканским, европским и свјетским такмичењима. Ово су двије значајне спортске манифестације за Бијељину и градски карате. Захвалио бих се градоначелнику Бијељине, Љубиши Петровићу за све што је учинио на подршци нашем клубу током ове године“, изјавио је за „Семберске новине“ Милорад Марковић тренер КК „Шампиони“ и предсједник Организационог одбора „Камп шампиона“ и турнира „Bijeljina OPEN – Ноћ шампиона 2023“.

​Оба спортска догађаја одржаће се под генералним покровитељством Града Бијељина.


Семберске новине - Семберија инфо