Кошаркаши БиХ данас играју против Пољске :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши БиХ данас играју против Пољске


Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине данас игра финале претквалификација за Олимпијске игре против Пољске.

Побједник данашњег финалног сусрета ће осигурати мјесто у квалификацијама за Олимпијске игре које ће бити одржане идуће године у Француској непосредно пред почетак Игара.

Репрезентација БиХ је с Пољском већ играла у групи, када је поражена резултатом 85:76, а наша селекција је у претквалификацијама остварила и три побједе.

Џенан Муса сматра да је веома важно задржати прави ритам утакмице јер су Пољаци веома добри.

"Не требамо мијењати ништа на тактичком плану, требамо играти слично као раније само што морамо бити бржи у нападу и одбрани. Веома важно је задржати прави ритам утакмице јер су Пољаци много бољи од осталих репрезентација на овом турниру. Зато морамо одиграти најбоље што можемо у финалу. Не желимо се жалити на услове које смо имали приликом припрема за овај турнир. Желимо се фокусирати на кошарку јер не можемо урадити ништа поводом тога шта се дешава ван терена, поручио је џанан Муса и додао:

"Надам се да ће након овог турнира људи схватити да заслужујемо више. Ми смо заиста као браћа, права породица. Сви се знамо дуже вријеме и ствари попут ових не могу нарушити атмосферу тек тако", рекао је Муса за пољске медије.

Навео је како је Матеуш Понитка прва звијезда Пољске, али да тим има још неколико квалитетних кошаркаша

Финале између Пољске и Босне и Херцеговине се игра данас с почетком у 14:15 сати у Арени Глиwице.


БХРТ