Ђоковић вечерас против Алкараса у финалу мастерса у Синсинатију :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић вечерас против Алкараса у финалу мастерса у Синсинатију


Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале мастерса у Синсинатију, пошто је синоћ побиједио 17. играча свијета Александра Зверева из Њемачке послије два сета, 7:6, 7:5.

Други тенисер свијета побиједио је послије два сата и четири минута и остварио 1.086. побједу у каријери. Он се по броју побједа изједначио на трећем мјесту са Рафаелом Надалом и Иваном Лендлом, а испред њих су Џими Конорс са 1.274 побједа и Роџер Федерер са 1.251.

У првом сету није било брејка и одигран је тај-брејк, који је српски тенисер добио са 7:5.

Ђоковић је у првом гему одузео сервис Звереву и предност брејка чувао је до 10. гема када му је противник одузео сервис и изједначио на 5:5.

Ђоковић је у наредном гему вратио брејк и повео са 6:5, а затим је освојио гем на свој сервис и пласирао се у финале. Он ће играти у рекордном 57. мастерс финалу за рекордну 39. титулу.

"У мало гемова на Сашин сервис у којима сам имао шансу играо сам добро, посебно на 5:5 када ми је одузео сервис за останак у мечу. Успио сам да се вратим, одиграо сам одличан гем, поново му одузео сервис и освојио одлучујући 12. гем. Задовољан сам. Има ствари које сам могао боље да урадим, али побједа у два сета против играча у сјајној форми, заиста сам задовољан", рекао је Ђоковић.

Он није изгубио сет на турниру, на коме ће играти за трећу титулу, послије 2018. и 2020. године.

Његов противник у вечерашњем финалу биће први тенисер свијета Шпанац Карлос Алкарас, који је синоћ спасио меч лопту и побиједио Пољака Хуберта Хуркача са 2:6, 7:6, 6:3.

Без обзира на исход финала, Алкарас ће остати први тенисер на АТП листи.


БЕТА / БХРТ