Ђоковић у полуфиналу Мастерса у Синсинатију; Одличан меч против Фрица :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић у полуфиналу Мастерса у Синсинатију; Одличан меч против Фрица


Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Синсинатију, пошто је убједљиво побиједио Тејлора Фрица резултатом 2:0 (6:0, 6:4).

У борби за пласман у финале Ђоковић ће се срести са Њемцем Акесандром Зверевим.

Сјајно је Ђоковић отворио дуел са Американцем, "збрисао" га у почетном сету послије само 21 минута игре са 6:0.

- Мислим да сам одиграо заиста феноменалан меч поготово у првом сету. Савршен сет заиста, без много грешака. Одмах сам кренуо веома чврсто са основне линије, натјерао га да прави доста грешака, он је био мало нервознији на почетку. Ја сам онда одиграо мало слабији први гем другог сета, дао му брејк и онда је он, да кажем мало оживио и почео боље да игра. Међутим, од 2:4 само одиграо четири врло солидна гема, натјерао га да буде у релију послије сваке прве серве коју је убацио. Трудио сам се да диктирам темпо са основне линије. Одличан меч, радујем се сљедећем изазову - рекао је Ђоковић.

Фриц није имао чиме да га изненади, ово му је била седма побједа у исто толико дуела са њим.

- Наравно да за припрему меча гледам претходне дуеле са противником. Знао сам његову игру добро, али сваки меч је нови изазов. Овдје се нисмо до сада састајали. Очекивао сам да ће имати доста подршке публике. Одиграо сам готово савршено, без мане тај први сет - додао је Ђоковић.

Каже да форма пред УС опен иде узлазном путањом, што је и циљ његовог учешћа у Синсинатију.

- Из меча у меч је све боље, то је нешто што желим. Сваког дана радим на томе, дижем ниво за још мало. То се дешава током турнира. Сваки дан је све бољи осјећај на терену, надам се да ћу тим путем наставити - закључио је најбољи тенисер Србије.

Његов дуел са Зверевом је посљедњи у полуфиналном програму и почиње тачно у поноћ по средњеевропском времену у ноћи између суботе на недјеље.

(Танјуг)